Foto — Sandijs Ruļuks

No marta līdz maijam fotogrāfijas izglītības platforma ISSP piedāvā piecas vienas dienas meistarklases ar nozarē atzītiem un pieprasītiem profesionāļiem — Sandiju Ruļuku, Mārtiņu Cīruli, Jāni Upmali un Elenu Kononovu. Meistarklases paredzētas kā profesionālās attīstības iespēja pieredzējušiem fotogrāfiem, kā arī tiem, kuri vēlas sākt profesionāli strādāt ar fotogrāfiju. Pirmā meistarklase notiks jau 11. martā.

Ziņas Fold 23. februāris, 2023

ISSP profesionālās meistarklases notiek kopš 2019. gada, sniedzot dalībniekiem iespēju attīstīt izpratni par noteiktu žanru fotogrāfijā, uzlabot tehniskās prasmes, kā arī paplašināt savu radošo vīziju un iegūt jaunas atziņas par nozares niansēm. Meistarklašu vadītāji ir pieredzējuši industrijas profesionāļi, kuri piedāvā ieskatu savā praksē un dalās ar gadu garumā uzkrāto pieredzi meistarklases izvēlētajā tēmā. Dalībniekiem ir iespēja arī uzzināt par fotogrāfa ikdienu un aizkulisēm un saņemt atbildes uz interesējošiem jautājumiem. Katra meistarklase ietver vadītāja veidotu prezentāciju un prakstisko daļu ar paraugdemonstrējumiem, dalībnieku individuālo darbu un kopīgu padarītā analīzi.

 

Meistarklašu pavasara cikls sāksies 11. martā ar fotogrāfa Sandija Ruļuka meistarklasi «Darbs studijā», kurā piedalīties aicināti visi tie, kas vēlas iemācīties strādāt fotostudijā ar mākslīgo apgaismojumu. Rezultātā dalībnieki gūs izpratni par dažādiem studijas rīkiem un tehniku, fotografējot gan cilvēkus, gan objektus.

 

25. martā notiks reklāmas fotogrāfa Mārtiņa Cīruļa meistarklase «Reklāmas fotogrāfijas ABC», kuras laikā dalībnieki apgūs reklāmas fotogrāfijas pamatprincipus no produkta specifikas izpētes līdz kampaņas attēlu radīšanai un to apstrādei.

​15. aprīlī notiks videogrāfa Mārtiņa Upmaļa meistarklase «Video pamati fotogrāfiem», kas palīdzēs noorientēties video vidē tiem, kuri pārzina fotokameras fotogrāfisko pielietojumu un vēlas spert pirmos soļus vai nostiprināt pamatzināšanas video filmēšanā.

 

29. aprīlī retušas māksliniece Elena Kononova vadīs meistarklasi «Mūsdienīgs ceļvedis komercretušā». Nodarbība sniegs padziļinātu izpratni par pēcapstrādes procesu un principiem — no sākuma ieceres līdz praktiskai darba gaitas organizēšanai. Cikls noslēgsies 13. maijā ar Elenas Kononovas meistarklasi «Retušas prakse: Portrets», kas sniegs praktisku ieskatu darbam ar modes portretu pēcapstrādi, apgūstot galvenos retušēšanas instrumentus visās niansēs.

 

Meistarklases notiks sestdienās plkst. 11.00–18.00 ISSP telpā Berga Bazārā vai fotogrāfu studijās. Pieteikumi tiek pieņemti, līdz grupas ir pilnas. Vietu skaits ir ierobežots. Vairāk informācijas un pieteikšanās — ISSP mājaslapā.