Ilustrācija — FOLD

No 1. līdz 20. martam atvērta pavasara uzņemšana Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) biznesa inkubatoru pirmsinkubācijas (PINK) programmai. Sešu mēnešu programma piemērota biznesa ideju autoriem un jaundibinātiem komersantiem. Dalība tajā ir bez maksas.

Atbalsts Fold 28. februāris, 2023

Pirmsinkubācijas programma ir piemērota biznesa ideju autoriem, kam vēl nav sava uzņēmuma, kā arī jaunajiem uzņēmējiem pašā uzņēmējdarbības sākumā, kad produkts vēl nav pieejams plašam klientu lokam. Programma ilgst sešus mēnešus un tās laikā dalībnieki piedalās apmācībās, apgūstot svarīgākās uzņēmējdarbības prasmes, apmeklē uzņēmēju pieredzes stāstu sesijas un individuālās konsultācijās saņem mentoru atbalstu detalizēta rīcības plāna izstrādei biznesa idejas attīstīšanai.

 

«Tiem, kam jau ir biznesa ideja, bet trūkst pārliecības par iespējām to realizēt, pirmsinkubācijas programma var kalpot kā tramplīns turpmākai izaugsmei. Iespēja mācīties un konsultēties ar pieredzējušiem speciālistiem ļaus soli pa solim izvērtēt savu ideju un biznesa plānu, kā arī nospraust ceļa karti, kā attīstīt savu uzņēmumu. Šīm mācībām var pieteikties arī ārvalstīs dzīvojošie diasporas pārstāvji, jo lielāko daļu programmas būs iespējams apgūt attālināti,» uzsver LIAA direktors Kaspars Rožkalns, piebilstot, ka programmas absolventi augstu novērtē ne tikai iegūtās zināšanas, bet arī kontaktus.

Programmas atbalsts:

  • sākotnējais biznesa idejas novērtējums;
  • individuālas konsultācijas;
  • PINK skola – nodarbību cikls biznesa idejas modeļa pilnveidei kopā ar biznesa inkubatora komandu;
  • koprades telpa un biroja aprīkojums;
  • uzņēmējdarbības vides iepazīšana — uzņēmēju pieredzes stāsti un vizītes;
  • dalība Latvijas lielākajā jauno uzņēmēju kopienā;
  • INK mentorings — inkubācijas programmas dalībnieki dalās savā pieredzē par PINK skolas tēmām.

 

PINK programmu realizē 11 reģionālie biznesa inkubatori un 9 atbalsta vienības, kā arī Radošo industriju inkubators Rīgā, kurš specializēts sniegt atbalstu radošo industriju uzņēmumiem. Kopumā programmā tiks uzņemti 250 biznesa ideju autori no visas Latvijas. Pieteikties pirmsinkubācijas programmai varēs no 1. līdz 20. martam, iesniedzot pieteikumu vienotajā valsts platformā biznesa attīstībai. Plašāka informācija par pieteikšanos — LIAA mājaslapā.