Attēls — «Brandbox»

Ārstniecības līdzekļu līnijas «Dr. Pakalns» zīmols balstās idejā par personību, dabiskumu un zinātni. Atjaunojot produktu iepakojuma dizainu, komunikācijas un dizaina aģentūra «Brandbox» stiprina zīmola vērtības, izceļot preparātu sastāvdaļas, kategorizējot tos ar krāsu starpniecību un izvietojot uz iepakojuma svarīgāko informāciju par produkta iedarbību.

Ziņas Fold 14. marts, 2023

Uzņēmums «Rīgas Farmaceitiskā fabrika», kam pieder zīmols «Dr. Pakalns», ieņem līdera pozīciju augu valsts ārstniecisko līdzekļu ražošanā starp Baltijas valstīm, tiem veidojot līdz pat 80% no visas kopprodukcijas. «Dr. Pakalns» zīmols radīts par godu farmaceitam un bioloģijas zinātņu doktoram Dailonim Pakalnam, kurš, rūpīgi analizējot un pētot augu iedarbību uz cilvēka organismu, ir izstrādājis līnijā esošo preparātu sastāvu.

 

Uzsākot darbu pie «Dr. Pakalns» produktu jaunā iepakojuma, «Brandbox» komanda saskatīja vairākas problēmas ar līdzšinējo dizainu — dažādām vajadzībām paredzēti ārstniecības līdzekļi izskatījās identiski un uz iepakojuma trūka pārskatāmas informācijas par preparātu pielietojumu. Arī zīmola nosaukumus, kas līdz šim tika attēlots kā paraksts, bija grūti salasāms.

Jaunajam iepakojuma dizainam izveidota krāsu sistēma, kas ļauj nošķirt dažādas ārstniecisko līdzekļu kategorijas. Piemēram, visi produkti elpceļiem tiek apzīmēti ar tirkīza toni, bet imunitātei — ar dzelteno, tādējādi atvieglojot farmaceitu darbu un izvēli klientiem. Lai nezaudētu saikni ar iepriekšējo dizainu, tika saglabāta tumši zaļā zīmola pamatkrāsa, savukārt Dr. Pakalna paraksts šobrīd darbojas kā nemainīgās receptūras un kvalitātes apliecinājums.

 

Zīmola saikni ar dabu iepakojuma dizainā uzsver produktu galveno ārstniecisko sastāvdaļu ilustrācijas, kas veidotas, iedvesmojoties no augu zīmējumiem senās botānikas grāmatās, un izceļas uz vienkrāsainā fona. Papildu personību iepakojumam piešķir arī izvēlētais burtveidols, kura noapaļotās formas sasaucas ar augu valsti. Lai uzrunātu un iedrošinātu jaunākos dabas preparātu lietotājus, iepakojumus bērnu produktu līnijai rotā draudzīgi dzīvnieku tēli.