Attēls — ESI

Rīgas Ekonomikas augstskolas (SSE Riga) studentu inovāciju programma ESI sadarbībā ar uzņēmumiem «Rimi», «Eco Baltia» un «SEB Bank» aicina biznesa, zinātnes, tehnoloģiju, dizaina un citās jomās studējošos, kā arī vidusskolēnus pieteikties hakatonam, kura laikā dalībnieki risinās ilgtspējas problēmas, kas saistītas ar enerģētiku un atkritumu apsaimniekošanu. Pieteikšanās — līdz 15. martam. Hakatona norises ilgs no 18. līdz 25. martam.

Ziņas Fold 9. marts, 2023

ESI aicina dažādu jomu studentus apgūt nozares smalkumus un uzzināt, ar kādiem ilgtspējas izaicinājumiem nākas saskarties enerģētikas un atkritumu apsaimniekošanas jomās. Pasākuma laikā komandas strādās pie risinājumiem ESI partneru — «Rimi», «Eco Baltia» un «SEB Bank» — piedāvātajiem izaicinājumiem. Hakatonam aicināti pievienoties arī tie interesenti, kuriem ir sava ideja, kas palīdzētu padarīt enerģētikas un atkritumu nozares ilgtspējīgākas, un kuru attīstīt varēs hakatona laikā. Dalībnieki strādās ar nozaru speciālistiem, kā arī biznesa un produktu attīstības mentoriem. Izaicinājums vērsts uz idejas un produkta radīšanas procesu, tāpēc strādāt pie tehniskiem risinājumiem nebūs obligāti.

 

Piedāvātie izaicinājumi:

  • Kā veicināt tekstilizstrādājumu šķirošanu, pārstrādi un atkārtotu izmantošanu Latvijā?
  • Kā veicināt nolietoto elektroierīču pārstrādi Latvijā?
  • Kā mudināt «Rimi» klientus izmantot atkārtoti lietojamus maisiņus, lai samazinātu plastmasas atkritumu daudzumu?
  • Kā mudināt «Rimi» klientus iegādāties nocenotus produktus, lai samazinātu pārtikas izšķērdēšanu?
  • Kā «SEB Bank» var palīdzēt daudzdzīvokļu māju īpašniekiem un iedzīvotājiem kļūt izglītotiem, informētiem un piekrist mājas renovācijai?
  • Vai «SEB Bank» varētu Latvijā izveidot energoservisa uzņēmumu?
  • Kā «SEB Bank» varētu motivēt māju un dzīvokļu īpašniekus veikt vairāk energoefektivitātes auditu?

 

Piedalīties hakatonā var jebkurš bakalaura, maģistra vai doktorantūras students, kā arī vidusskolēns neatkarīgi no tautības un dzīvesvietas. Jāņem vērā, ka dalībniekiem jāiesaistās kā tiešsaistes, tā klātienes aktivitātēs. Pieteikties dalībai hakatonā var gan individuāli, gan komandās 3–6 cilvēku sastāvā. Dalībniekiem būs iespēja atrast komandas biedrus hakatona atklāšanas pasākumā 18. martā.

 

Hakatona norises notiks no 18. līdz 25. martam. 18. martā dalībnieki tiešsaistes pasākumā gūs ieskatu gaidāmajā programmā, piedalīsies dizaina domāšanas seminārā, veidos komandas, strādās pie idejām un prezentēs tās. No 20. līdz 24. martam komandas varēs saņemt mentoru konsultācijas, kā arī apmeklēt ar hakatonā risināmajiem izaicinājumiem saistītās vietas. Savukārt 25. un 26. martā klātienē notiks darbs pie produktu risinājumiem.

 

Plašāka informācija par hakatonu un pieteikšanās — ESI mājaslpā.