Publicitātes attēls

Latvijas Spēļu izstrādātāju asociācija (LSIA) aicina 22. martā plkst. 19.00 apmeklēt Latvijas Spēļu gada balvu 2022, kurai šogad nominēta 21 spēle.
To vidū ir gan komerciāli veiksmīgi darbi, gan eksperimentāli projekti, kas veidoti spēļu radīšanas pasākumos.

Ziņas Fold 21. marts, 2023

Latvijas Spēļu gada balva ik gadu tiek rīkota ar mērķi godināt labākās Latvijas spēles un sniegt atzinību izstrādātājiem, novērtējot paveikto un izceļot ieguldījumu Latvijas spēļu nozares attīstībā. Balvai izvirzītie darbi cīnīsies par atzinību astoņās kategorijās: «Gada mākslinieciskais dizains», «Gada spēles dizains», «Gada skaņa un mūzika», «Gada «jam» spēle», «Gada mobilā spēle», «Gada konsoles spēle», «Gada PC spēle» un «Gada spēle 2022».

 

Nominētās spēles vērtēs starptautiska žūrija, kurā darbojas gan ievērojami spēļu industrijas profesionāļi, gan universitāšu pārstāvji:

  • Rikards Jacemska (Ričardas Jascemskas) no Lietuvas Spēļu izstrādātāju asociācijas;
  • Andrejs Rusinovskis no Igaunijas spēļu izstrādātāju asociācijas;
  • Ričards Hīblvaits (Richard Hebblewhite) no Vreksemas Glindura univesitātes (Wrexham Glyndwr University) Velsā;
  • Dāvis Toliašvili no uzņēmuma «Estoty Riga»;
  • Pēteris Puriņš no Latvijas Universitātes.

 

Interesenti aicināti piedalīties apbalvošanas ceremonijā 22. martā plkst. 19.00 gan klātienē Latvijas Universitātes telpās Jelgavas ielā 3 Rīgā, gan tiešsaistē — LSIA Youtube kanālā.

 

Nominētās spēles

Shave&Stuff — HyperVR games

«Shave&Stuff» ir virtuālās realitātes frizētava, kurā spēlētājs izmanto savā rīcībā esošos rīkus, pielāgojoties klienta vajadzībām, vai vienkārši radoši izklaidējas. Spēles platforma — «Meta Quest».

 

Spiderheck — Neverjam

«Spiderheck» ir ātra tempa daudzspēlētāju spēle, kurā zirnekļi cīnās viens pret otru ar lāzerzobeniem. Savus draugus iespējams gan izaicināt uz dueli, gan apvienot spēkus, lai aizstāvētos pret ienaidniekiem. Spēles platformas — PC, «X–box», «Playstation» un «Switch».

 

Crown of Pain — Jagit Games

«Crown of Pain» ir puzles un lomu spēles apvienojums, kurā varoņi dodas uz kādu pili, lai atrastu sāpju kroni — artefaktu, kas sola atbrīvot viņus no visām raizēm. Spēles platforma — PC.

 

The Case of the Golden Idol — Color Gray Games

«The Case of the Golden Idol» ļauj spēlētājiem iejusties 18. gadsimta detektīva ādā un atklāt noslēpumu, kas saista divpadsmit dīvainus nāves gadījumus četrdesmit gadu garumā. Plašāk par spēli rakstījām iepriekš. Spēles platforma — PC.

 

Void Scrappers — 8BitSkull

«Void Scrapper» darbība norisinās izplatījumā, kur spēlētājam jāiznīcina citplanētieši un jāiegūst viņu kosmosa kuģu detaļas, lai uzlabotu savu gaisa kuģi. Spēles platformas — PC un «Switch».

 

Birds With Feelings — Bird Pals

Spēle «Birds With Feelings» norisinās pasaulē, kur visi iedzīvotāji ir dažādi putni. Lai novērstu draudošo karu, spēlētājs vada diplomātu komandu, kas apņēmusies apturēt konfliktu sarunu ceļā. Spēles platforma — PC.

 

Restauratori — Kalmars

Spēle «Restauratori» aicina iejusties mākslas eksperta tēlā, gleznās atpazīstot uzslāņojumus, atrodot liekos vai nepareizos objektus, attīrot tās no krāsas slāņiem un rezultātā restaurējot mākslas darbu. Vairāk par «Restauratoriem» rakstījām iepriekš. Spēles platformas — «Android» un «iOS».

 

Moonaria — Sīmanis Mikoss

«Moonaria» ir stratēģijas spēle, kurā spēlētājs nosaka Mēness likteni, vācot gaismas un tumsas punktus. Spēles platforma — «Android».

 

Zeeverse — Beetroot Lab

«Zeeverse» ir metaversā decentralizēta tiešsaistes pasaule, kurā spēlētājam jāvāc un jāapmāca tajā mītošie radījumi, lai tie iegūtu prasmes, kas ļautu uzvarēt citus spēlētājus un iegūt dažādas balvas. Spēles platformas — PC, «Android» un «iOS».

 

Crush Rush — Rocknight Studios

«Crush Rush» aicina spēlētāju izklaidēties, ar savu «monster truck» saplacinot dažādas automašīnas. Spēles platforma — «Android».

 

Country Size Comparison — Rocknight Studios

Spēle «Country Size Comparison» ļauj spēlētājam pārbaudīt savas ģeogrāfijas zināšanas, pildot dažādus atjautības uzdevumus. Spēles platforma — «Android».

 

Nodes — Damaged Axons

«Nodes» ir puzles spēle, kurā loģiski jāsavieno dažādi mezgli ražošanas līnijā, lai beigu beigās tiktu pie kafijas pauzes. Spēles platforma — PC.

 

Late Bird — Vladimirs Slavs

«Late Bird» ir īss interaktīvs stāsts par putniem, filmām, domām par pašnāvību un nepieaugšanu laikā. Spēles platforma — PC.

 

Photon Adventure — Jāzeps Rutkis, Kārlis Lazdiņš, Katrina

«Photon Adventure» ir spēle par fotonu viļnu–daļinu dualitāti. Spēles platforma — PC.

 

Food fighters — Reenasyoo, Splinteruks

«Food fighters» aicina ceļot starp veselīga un ātrā ēdiena pasaulēm, izvairoties no ēdiena, kas cenšas apēst spēlētāju. Spēles platforma — PC.

 

Asstro — Ferhat Tanman, Sacristan, Srcn

«Asstro» ļauj iejusties «dibenauta» tēlā, lai glābtu pasauli no «assteroīdiem». Spēles platforma — PC.

 

Dichotomia — Alacrisdevs

Spēles «Dichotomia» galvenā varoņa Džekila uzdevums ir izvairīies no pretiniekiem, kas rada viņam stresu, jo brīdī, kad stresa līmenis ir pārāk augsts, arā izlaužas Džekila iekšējais dēmons — Haids. Spēles platforma — PC.

 

Rush of War — FancyHat

«Rush of War» spēlētāja uzdevums ir pieveikt pretinieka armiju, izmantojot stratēģisku domāšanu, turklāt darot to ātri. Spēles platforma — PC.

 

Project: Repel — RedneckThePoor

«Project: Repel» ir šausmu spēle, kuras darbība risinās mežā, kur slēpjas kāds biedējošs noslēpums. Spēles platforma — PC.

 

I’m not a robot — Laame

Spēles «I’m not a robot» uzdevums ir iznīcināt robotus un izmanto to detaļas, lai uzlabotu savas spējas izdzīvot. Spēles platforma — PC.

 

Shovels & Ghosts — Anemat, DrArturs, FancyReckless, MulberryBanana, Reqwer, VeronikaU, VG

Spēle «Shovels & Ghosts» aicina iejusties kaprača tēlā un palīdzēt spokiem nonākt viņpasaulē. Spēles platforma — PC.

 

Sekot līdzi Latvijas Spēļu gada balvas jaunumiem iespējams LSIA mājaslapā. Konkursu rīko Latvijas Spēļu izstrādātāju asociācija sadarbībā ar Latvijas Universitātes Datorikas fakultāti.