Rīgas pašvaldības vizuālā identitāte — «Overpriced»

Rīdziniekiem līdz 31. maijam ir iespēja iesniegt idejas savas apkaimes attīstībai un labiekārtošanai līdzdalības budžeta ideju konkursam. Tā mērķis ir dot iespēju iedzīvotājiem tieši lemt par pilsētas budžeta daļas izlietojumu un uzlabot publisko vidi, savukārt pašvaldībai — gūt atgriezenisko saiti par iedzīvotājiem nepieciešamiem pilsētvides uzlabojumiem.

Atbalsts Fold 23. marts, 2023

Savu ideju līdzdalības budžeta konkursā var iesniegt ikviena Rīgā deklarēta persona, kura sasniegusi 16 gadu vecumu un galvaspilsētā reģistrētas nevalstiskās organizācijas, katrs var pieteikt vienu ideju. Konkursa dalībnieki aicināti iesniegt priekšlikumus, kas uzlabos apkārtējo pilsētvidi un ko var īstenot uz pašvaldībai piederošas zemes, kā arī kuriem nav komerciāla vai reliģiska rakstura. Šogad kopējais konkursā pieejamais finansējums ir 700 000 eiro, un vienas projekta idejas kopējās izmaksas var būt līdz 70 000 eiro.

 

Lai mudinātu rīdziniekus piedalīties līdzdalības budžeta konkursā, šogad izvēlēts sauklis «Tava ideja Tavā apkaimē!», kas uzrunā iedzīvotājus no afišu stabiem pilsētvidē. Rīgas pilsētas izpilddirektors Jānis Lange par konkursu stāsta: «Līdzdalības budžets ir iespēja ikvienam rīdziniekam iesaistīties savas apkaimes uzlabošanā, un iedzīvotājus savas idejas aicinām iesniegt jau piekto reizi. Ik gadu mācāmies no iepriekšējās pieredzes, lai gan ieceru iesniegšanas, gan īstenošanas process kļūtu labāks. Šogad rīdziniekiem sniegsim vairāk atbalsta, lai labas idejas kļūtu par vērtīgiem pieteikumiem konkursam.»

 

Lai palīdzētu iedzīvotājiem sagatavot kvalitatīvus ideju pieteikumus, pašvaldība martā un aprīlī rīko informatīvu semināru un četras ideju izstrādes darbnīcas, kuru laikā varēs konsultēties ar pašvaldības speciālistiem par savu ideju īstenošanas iespējām, uzzināt visu par idejas pieteikuma aizpildīšanu, toskait tāmes sagatavošanu, kā arī satikt domubiedrus. Vairāk par pasākumiem — šeit.

 

Konkursa pieteikumi elektroniski tiks pieņemti līdz 31. maijam plkst. 12.00, aizpildot projekta idejas pieteikuma veidlapu un iesniedzot to pašvaldības mājaslapā vai nosūtot uz e–pasta adresi konkurss.apkaimes@riga.lv. Pieteikumus iespējams iesniegt arī klātienē līdz 31. maija plkst. 12.00 Rīgas pilsētas Apkaimju iedzīvotāju centra (AIC) punktos Eduarda Smiļģa ielā 46, Daugavpils ielā 31, Gobas ielā 6A, Ieriķu ielā 43A un Brīvības ielā 49/53. Pieteikumus var ievietot arī pasta kastēs, kas izvietotas pie minētajām AIC adresēm.

 

Pēc pieteikumu iesniegšanas termiņa beigām, konkursa vērtēšanas komisija izvērtēs ideju īstenošanas iespējas atbilstoši kompetento institūciju atzinumiem. Potenciāli īstenojamās idejas oktobrī tiks nodotas iedzīvotāju balsojumam. Plašāka informācija par Rīgas līdzdalības budžeta konkursu un pieteikšanos — Rīgas pašvaldības mājaslapā.