Attēls — Estere Betija Grāvere

Interneta žurnāls «Satori» izdevis «Sarunu kārtis» ar 54 jautājumiem jēgpilnai sarunai ar ģimeni, draugiem vai svešiniekiem. To grafikas dizaina autore, māksliniece Estere Betija Grāvere radījusi lakonisku vizuālo risinājumu, kura centrā ir klasiskas spēļu kārts elementi.

Ziņas Fold 17. marts, 2023

«Ko tu darītu, ja uz vienu dienu paliktu viens pats pasaulē? Kas Tev šobrīd sniedz cerību?» Iedvesmojoties no «Satori» intervijām, biedrības «Ascendum» komanda izveidojusi kāršu kavu ar personiskiem un domas rosinošiem jautājumiem, kas palīdzēs raisīt interesantas, godīgas un negaidītas sarunas starp draugiem, ģimenes locekļiem un partneriem, kā arī ļaus labāk iepazīt sevi un citam citu. Komplekts veidots kā standarta 54 spēļu kāršu kava, tāpēc jautājumu uzdošanu iespējams apvienot ar jebkuru kāršu spēli, un vislabāk «Sarunu kārtis» izmantot 2–4 cilvēku kompānijā.

 

Spēles dizaina autore Estere Betija Grāvere atklāj, ka kārtīm vēlējusies izmantojot minimālus vizuālus risinājumus, un īpašu uzmanību viņa pievērsusi tieši funkcionālajiem aspektiem. Lai tās vienlaicīgi kalpotu kā klasiskās spēļu kārtis, kā arī iekļautu jautājumu, kas būtu labi izlasāms jebkurai vecuma grupai, kārtis veidotas lielākas nekā pierasts. «Visizaicinošākais posms kāršu tapšanā noteikti bija tipogrāfija. Tā kā līdz šim esmu strādājusi ar vizuālām identitātēm un grāmatu dizainu, nācās pieredzēt, ka ar kārtīm spēles noteiktumi ir pilnīgi citi. Pārsteigums bija, ka Latvijā kāršu druka ir grūti pieejama,» stāsta Estere Betija.