Publicitātes attēls

Līdz 3. maijam iespējams pieteikties dalībai pilsētvides mobilitātes inkubatorā «Urban Mobility Incubator». Tā mērķis ir nodrošināt mobilitātes risinājumu pilnveidi un testēšanu Rīgā, piedāvājot finansiālu atbalstu komandu ideju realizācijai, mentoringa sesijas, nozares ekspertu lekcijas, kā arī iespēju izvietot savu prototipu Rīgas pilsētvidē.

Atbalsts Fold 25. aprīlis, 2023

«Urban Mobility Incubator» aicina piedāvāt idejas, kas risinātu aktuālus pilsētu mobilitātes izaicinājumus, kas saistīti ar piesārņojumu, aktīvo un nākotnes mobilitāti, ilgtspējīgu loģistiku pilsētvidē u.c. Pieteikties var gan jaunizveidotas komandas, kas vēlas attīstīt jaunu biznesa ideju, gan jaunuzņēmumi, kas vēlas uzlabot procesus un paātrināt sava produkta vai pakalpojuma izvietošanu pilsētvidē.

 

Inkubatorā tiks uzņemtas piecas komandas, kurām deviņu nedēļu laikā, sākot no 16. maija, būs iespēja piedalīties personalizētās mentoringa un kopīgās darba sesijās, ko vadīs nozares eksperti no konsultāciju uzņēmuma «Two Dots Startup Consulting», Elektronikas un datorzinātņu institūta, Rīgas Tehniskās universitātes u.c. Programmas saturs tiks pielāgots komandu vajadzībām, fokusējoties uz tirgus izpēti, biznesa stratēģiju, produktu izstrādi, mārketingu un investoru piesaisti. Programma tiks aizvadīta hibrīda formātā — tiešsaistē un klātienē —, un risinājumu pilotēšana noritēs Rīgā. Komandas saņems arī finansiālu atbalstu ideju attīstīšanai. Kopējais programmas fonds ir 15 tūkstoši eiro, kas tiks sadalīti starp komandām un paredzēti prototipēšanas un pilotēšanas izmaksu segšanai. Labākās komandas sacentīsies arī par 3000 eiro naudas balvu.

 

Pieteikties dalībai inkubatorā iespējams līdz 3. maijam. Plašāka informācija par programmu — «Urban Mobility Incubator» mājaslapā.

 

«Urban Mobility Incubator» ir Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūta pilsētvides mobilitātes zināšanu un inovāciju kopienas «EIT Urban Mobility» atbalstīts projekts, ko organizē inovāciju kustība «Vefresh» kopā ar Rīgas domi un Rīgas Tehnisko universitāti.