Foto — Julia Pivena

Modes mākslinieces Annas Elizabetes Kasparsones jaunākās kolekcijas «Meadowsweet» pamatā ir ideja par pāreju no «ātra» uz «lēnu» dzīvesveidu, vizuāli interpretējot šo starpposmu kā ziedošu pļavu.

Ziņas Fold 21. aprīlis, 2023

Annas Elizabetes Kasparsones radīto kolekciju iedvesmojusi Latvijas daba, īpaši vīgriezes, kuru vārdā tā nosaukta (angļu val. — meadowsweet). «Vizuāli tērpi asociējas ar saldi medainu pļavas ziedēšanas smaržu, kas aiz vieglas dūmakas patur valkātāju noslēpumā, respektējot tā individuālo telpu,» stāsta dizainere. Viņa norāda, ka baltās vīgriežu pļavas, kas ziedēšanas laikā atgādina dzeltenbaltu mākoni, saistās ar dabiskiem materiāliem — zīdu, linu un kokvilnu.

 

Kolekcija atsaucas arī uz jūgendstilu un tam raksturīgajām formām, kas aizgūtas no dabas — izmantoti zvanveida silueti un paplatināta svārku daļa, iezīmēts kontrastējoši šaurs viduklis, kā arī bagātīgi lietoti rotājumu un dekoratīvas detaļas. Tērpos izcelts roku darbs — audumi apstrādi autortehnikā, izmantojot augu krāsošanas paņēmienus, apģērbi un aksesuāri papildināti ar tamborējumiem, un māksliniece likusi lietā dažādas savilkuma tehnikas.

 

Kolekcija tapusi ar Valts Kulturkapitāla fonda atbalstu. Sekot līdzi jaunumiem iespējams zīmola mājaslapā un Instagram vietnē.