Attēls — EIT kopiena «Kultūra un radošums»

Jaunā Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūta (EIT) zināšanu un inovāciju kopiena «Kultūra un radošums» no 17. aprīļa līdz 31. maijam aicina pieteikt dažādu nozaru kultūras un radošo industriju projektus finansējuma saņemšanai 2024.–2025. gadā.

Atbalsts Fold 14. aprīlis, 2023

EIT finansējums pieejams iniciatīvām dažādās kategorijās, tai skaitā maģistra līmeņa izglītības programmu veidošanai un tālākizglītības projektiem, inovāciju projektiem arhitektūras, dizaina, modes, kultūras mantojuma un audiovizuālajā jomā, radošo industriju biznesa projektiem un sociālo inovāciju projektiem.

 

Pieteikumiem visās kategorijās jāfokusējas uz kādu no sekojošiem kultūras un radošo industriju tirgiem:

  • arhitektūra — ar uzsvaru uz arhitektūras inovācijām;
  • audiovizuālie risinājumi — ar uzsvaru uz virtuālo un papildināto realitāti, mākslīgo intelektu, blokķēdes tehnoloģijām un citām interaktīva satura veidošanas inovācijām;
  • kultūras mantojums — ar uzsvaru uz inovatīviem risinājumiem kultūras mantojuma saglabāšanā un izmantošanā;
  • produktu, procesu un pakalpojumu dizains — ar uzsvaru uz apritīgumu, ilgtspēju, atkritumu samazināšanu, sociālo jautājumu risināšanu u.c.;
  • mode un tekstils — ar uzsvaru uz pārstrādi, jauno materiālu radīšanu un izmantošanu, digitālo un 3D druku u.c. inovācijām tekstila atkritumu samazināšanā.

 

Katram projektam pieejams finansējums no 250 000 līdz 500 000 eiro. Iniciatīvas jāīsteno partnerībās ar citām valstīm. Projektus iesniedz un partnerus meklē pašas organizācijas, ir iespēja pieteikties arī kā partneriem citām organizācijām. Pieteikšanās finansējuma konkursam atvērta no 17. aprīļa līdz 31. maijam. Rezultāti tiks izziņoti septembrī. Lai noskaidrotu atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem, potenciālie konkursa dalībnieki aicināti piedalīties tiešsaistes seminārā 25. aprīlī. Pieteikšanās — šeit.

 

Konkursa nolikums — EIT kopienas «Kultūra un radošums» mājaslapā.