Desmitgades talismans Foldo. Animācija — Katrīna Sadovņikova

Jau veselu desmitgadi FOLD vēsta par radošo industriju aktualitātēm Latvijā un izceļ labāko dizainā, arhitektūrā, modē, reklāmā un citās nozarēs. Savu jubileju svinam, gan pārcilājot FOLD arhīvu, gan piedāvājot jaunu rubriku.

FOLD 10 Fold 27. aprīlis, 2023

2013. gada aprīlī, apvienojoties dizaina blogiem «Plikums», «DesignBlog» un «Fine Young Urbanists» un gūstot uzvaru Kultūras ministrijas izsludinātajā konkursā, dzima Latvijas radošo industriju komunikācijas platforma FOLD. Mūsu mērķis allaž bijis veicināt produktīvu gaisotni, savstarpēju sadarbību, izpratni par radošajām jomām un zināšanu apmaiņu — kalpot par kopā sanākšanas vietu profesionāļiem, entuziastiem un plašākai sabiedrībai. Tā arī radies mūsu nosaukums — FOLD ir «Forums Latvijas dizainam» jeb «Forum of Latvian Design» akronīms.

 

Desmit gadi — tas ir daudz vai maz? Pētot FOLD arhīvu, jāsecina, ka daudzas lietas mainījušās pārsteidzoši maz, bet citas šķiet kā sena vēsture. Atzīmējot jubileju, mājaslapā esam izveidojuši jaunu sadaļu «FOLD 10», kurā atskatīsimies uz, mūsuprāt, interesantākajiem rakstiem, intervijām un darbiem, kas šo gadu laikā publicēti.

 

Daudz ir paveikts, taču darāmā mums netrūkst — ir vēl daudz, ko iepazīt un par ko stāstīt. Dzimšanas dienā salīdzinām FOLD ar desmitgadnieku — zinātkāru, ziņkārīgu un bezbēdīgu. Droši vien jau pamanījāt mūsu jubilejas talismanu Foldo, ko radījusi ilustratore Katrīna Sadovņikova, kura nesen pievienojās mūsu komandai.

 

Kā jau desmitgadniekam pieklājas, mums vēl daudz jāmācās, tāpēc aizsākam jaunu rubriku «Forša fīča», kurā radošo nozaru pārstāvji dalīsies ar priekšmetiem, pakalpojumiem, vietām, darba instrumentiem, programmatūru un citām labām lietām, ko viņi izvēlējušies izmantot, jo tās no citām atšķir kāda maza, bet būtiska nianse.

 

Dzimšanas dienu svinēsim arī klātienē — reizē ar Latvijas Dizaina gada balvas pasniegšanu 2. jūnijā. Informācija par apbalvošanas ceremonijas un saviesīgās daļas norises vietu un laiku sekos drīzumā!

 

Savā jubilejā vēlamies pateikties Latvijas radošo nozaru pārstāvjiem par atsaucību un ceram, ka mūsu sadarbība turpināsies! Sūtiet mums savus darbus, stāstiet par savām veiksmēm, izsakiet viedokli un izkratiet sirdi par problēmām, ar ko sastopaties radošajās nozarēs! Mēs labprāt jūs uzklausīsim. Paldies Kultūras ministrijai par finansiālu atbalstu un uzticēšanos desmit gadu garumā! Esam neizmērojami pateicīgi visiem ilglaicīgajiem sadarbības partneriem un publikāciju autoriem. Un, protams, paldies jums, lasītāji! Prieks, ka esat ar mums kopā jau veselu desmitgadi.

 

Tiekamies arī turpmāk,

FOLD komanda