Attēls — LSUA

Latvijas Spēļu izstrādātāju asociācija (LSIA) līdz 24. aprīlim aicina nozares entuziastus iesniegt savas spēles konkursam «Beidz runāt, sāc darīt!». Ikviens interesents varēs atdot balsi par sev tīkamāko spēli apmaiņā pret ziedojumu Ukrainas atbalstam.

Ziņas Fold 20. aprīlis, 2023

Šī būs jau divpadsmitā reize, kad LSUA rīko konkursu «Beidz runāt, sāc darīt!» (BRSD). Tā mērķis ir veicināt videospēļu izstrādi Latvijā un mudināt ikvienu nozares entuziastu publicēt savus projektus un atklāt tos plašākai publikai, lai saņemtu atsauksmes, kas var palīdzēt tālākā spēles izstrādē.

 

Piedalīties konkursā var izstrādē esošas Latvijas autoru veidotas spēles, kas publiski izziņotas tikai pēc iepriekšējā konkursa beigām 2022. gada 27. aprīlī. Spēle nedrīkst būt publicēta pirms konkursa sākuma datuma — 2023. gada 23. marta —, un tai jābūt pieejamai par brīvu. Konkursā drīkst piedalīties arī ar projektiem, kas iesākti jebkurā spēļu izstrādes pasākumā kopš 2023. gada 1. janvāra, norādot aprakstā, kas spēlē tika papildināts BRSD konkursam.

 

Konkursa balvu fondu veido ziedojumi — par savu mīļāko spēli var balsot apmaiņā pret iemaksu balvu fondā. Šogad balsošanas tiesības iespējams iegūt, arī ziedojot kādai labdarībai, kas atbalsta Ukrainu. Balsošana noritēs līdz 5. maijam, bet rezultāti tiks paziņoti 10. maijā.

 

Spēles konkursam iespējams iesniegt līdz 24. aprīlim. Pieteikšanās un konkursa nolikums — BRSD «Itch.io» vietnē. Ar pagājušā gada konkursa uzvarētājiem iespējams iepazīties LSUA mājaslpā.