Foto — Aleksejs Beļeckis

Līdz 6. maijam Kalnciema kvartāla galerijā skatāma mākslinieka un ilustratora Oskara Pavlovska personālizstāde, kurā aplūkojami mākslinieka jaunākie darbi, kas tapuši neatlaidīgos eksperimentos.

Ziņas Fold 14. aprīlis, 2023

Izstādē «Neatlaidība» eksponēti skulpturāli tēli un gleznojumi, kas radīti, māksliniekam apzināti attālinoties no sev tik ierastās digitālās vides, strādājot ar jaunām tehnikām un iedvesmojoties no materiāla.

 

Oskars Pavlovskis ir mākslinieks un ilustrators. Viņu interesē stāstu veidošana, izceļot apkārtesošo lokāciju specifiku. Oskara darbu vizuālā valoda apvieno dažādas ilustrācijas tehnikas, akadēmisko zīmējumu, skulpturālus elementus un 3D datorgrafiku. Mākslinieks ir absolvējis Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās komunikācijas nodaļu. Kopš 2010. gada piedalījies grupu izstādēs an Latvijā, gan ārzemēs un piedzīvojis arī vairākas personālizstādes Latvijā un Francijā. 2019. gadā «MicroRiboca» tika atklāta mākslinieka tēlu galerija Rīgas pilsētvidē. Oskara darbi publicēti izdevumos «Kuš! komikss», «Kuti Kuti», «Le Monde Diplomatique», «Popper», «Bikibuks» un citos. Mākslinieks vadījis vairākas komiksu radošās darbnīcas, toskait «Funhouse» darbnīcu (2018) «The Drawing Center» mākslas centrā Ņujorkā.

 

Izstāde «Neatlaidība» Kalnciema kvartāla galerijā apmeklētājiem atvērta līdz 6. maijam. Tā tapusi sadarbībā ar «Kuš!» komiksu izdevniecību un biedrību «Neatlaidība» un Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu. Izstādes scenogrāfija veidota kopā ar mākslinieci Lieni Pavlovsku.