Ilustrācija — Karola Rubene

Arhitekti un arhitektūras studenti aicināti piedalīties «Jaunā Eiropas Bauhaus» ideju laboratorijā un diskusijā «Radical Yet Possible Future Space Solutions» («Radikāli, tomēr iespējami nākotnes telpiskie risinājumi»), kas norisināsies Venēcijas biennāles 18. starptautiskās arhitektūras izstādes laikā 25. un 26. maijā.

Ziņas Fold 11. maijs, 2023

Pirmo reizi Eiropas Savienība būs klātesoša Venēcijas biennāles starptautiskajā arhitektūras izstādē. Sekojot 2023. gada biennāles centrālajai tēmai «Nākotnes laboratorija», «Jaunā Eiropas Bauhaus» rīkotie pasākumi ir iecerēti kā intelektuāla un praktiska platforma, kas ļaus nozares profesionāļiem, studentiem un apmeklētājiem eksperimentēt, atklāt un veidot labāku nākotni, meklējot radikālus, tomēr iespējamus risinājumus, lai labāk izmantotu mūsu dzīves telpu un resursus.

 

25. maija programma aicina studentus pieteikties meistarklasei ar arhitektiem Remu Kolhāsu (Rem Koolhaas) un Šigeru Banu (Shigeru Ban), kā arī dalībai sešās nākotnes laboratorijās. Programmas norises notiks klātienē Venēcijā, pieteikšanās atvērta tikai studentiem.

 

26. maija programma pieejama visplašākajai auditorijai gan klātienē, gan tiešsaistē. To ievadīs Eiropas Komisijas prezidentes Urzulas fon der Leienas un Venēcijas arhitektūras biennāles kuratores Leslijas Loko saruna.

 

Pilna pasākumu programma un reģistrācija — šeit