Attēlā — Latvijas prezidentūras Eiropas Padomē 2023 logo

No 29. līdz 31. maijam starptautiskā konference «Mūsdienu arhitektūras vieta kultūras mantojuma saglabāšanā» Rīgā pulcē arhitektus un ar arhitektūras jomu saistītus ekspertus no septiņām dažādām Eiropas valstīm, lai diskutētu par tēmas aktualitātēm un pieņemtu rezolūciju nākotnei. 30. un 31. maijā ikviens interesents var sekot līdzi konferencei tiešsaistē.

Ziņas Fold 30. maijs, 2023

Konference ir daļa no Latvijas prezidentūras Eiropas Padomē pasākumiem, un to rīko Nacionālā kultūras mantojuma pārvalde, sadarbībā ar Ārlietu ministriju, Kultūras ministriju un Francijas institūtu.

 

Notikuma laikā profesionālajā pieredzē un uzskatos dalīsies arhitektūras jomas pārstāvji no Francijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Ukrainas, Maltas, kā arī vietējie profesionāļi: arhitekti Andris Kronbergs, Zaiga Gaile, Reinis Liepiņš, Daiga Dzedone, Marija Katrīna Dambe, Pēteris Blūms, Dr.c.h. arch. Jānis Dripe, Dr. arch. Uģis Bratuškins, Dr. habil. arch. Jānis Krastiņš, Dr. arch. Jānis Lejnieks, Dr. arch. Juris Dambis, arhitekte un dizainere Ph.D. Liene Jākobsone, kā arī attīstītājs un būvuzņēmējs Māris Gailis.

 

Konferences darbs noritēs Rīgas Vāgnera namā un būs pēdējais pasākums nama telpās pirms tā slēgšanas atjaunošanai. Dalība konferencē — tikai ar uzaicinājumiem, taču 30. un 31. maijā ikvienam interesentam pieejama konferences darba tiešraide, kas tiks straumēta Nacionālās kultūras mantojuma pārvaldes Facebook un YouTube kontos. Konferences programma pieejama Nacionālās kultūras mantojuma pārvaldes mājaslapā.