Ilustrācija — FOLD, izmantojot LMA publicitātes materiālus

10. maijā Latvijas Mākslas akadēmijā (LMA) norisināsies augstskolas vēsturē pirmā karjeras iespēju diena jeb LMA «Talantu mese». Pasākums savedīs kopā dažādu nozaru darba devējus un topošos un esošos māksliniekus, lai apzinātu darba un sadarbības iespējas un iedibinātu veselīgu domu apmaiņu par mākslinieka lomu darba tirgū.

Ziņas Fold 3. maijs, 2023

Visas dienas garumā vienkopus pulcēsies gan pašreizējie mākslas un dizaina studenti, gan pēdējo gadu absolventi un citi interesenti, lai strukturētā un radošā veidā piedalītos sarunās par darba iespējām un prakses vietām dažādu nozaru vadošajās institūcijās un uzņēmumos. LMA «Talantu meses» norisēs orientēties palīdzēs īpaši veidots izdevums ar informāciju par organizācijām, kas piedalās pasākumā.

 

Karjeras dienas laikā kopumā būs iespēja dzirdēt piecpadsmit prezentācijas no dažādiem uzņēmumiem un institūcijām: animācijas studijas «Atom Art», dizaina aģentūras «BrandBox», «kim?» Laikmetīgās mākslas centra, interjera salona «Krassky», Latvijas Dizaina centra, Latvijas Nacionālā mākslas muzeja, Latvijas Nacionālās Operas un Baleta, Latvijas Laikmetīgās mākslas centra, izdevniecības «Liels un mazs», galerijas «Look», reklāmas aģentūrām «Magic» un «!Mooz», filmu studijām «Mistrus Media» un «Trickster Pictures», un digitālās aģentūras «Wrong». Piedalīsies arī jaundibinātā LMA absolventu asociācija.

 

Paralēli darba devēju prezentācijām darbosies «Sarunu kafejnīca», kur dalībnieki aicināti uz domu un kontaktu apmaiņu neformālā gaisotnē.

 

LMA «Talantu mese» notiks 10. maijā no plkst. 10.00 līdz 16.00 Latvijas Mākslas akadēmijas ēkā Kalpaka bulvārī 13, 1. stāva zālē. Lai saņemtu aktuālo informāciju par pasākumu, interesenti aicināti reģistrēties.

 

LMA Studentu karjeras centrs izveidots ESF projekta Nr.8.2.3.0/18/A/018 «Latvijas Mākslas akadēmijas pārvaldības pilnveide» ietvaros.