Publicitātes attēls

Eiropas Radošo direktoru klubs ADCE jeb «Art Directors Club of Europe» apvienojas ar vienu no pasaulē vadošajām radošajām organizācijām — «The One Club for Creativity» (TOCC). «Latvian Art Directors Club» (LADC) kā ADCE biedrs turpmāk nodrošinās Latvijas radošo profesionāļu iespējas izmantot TOCC piedāvātās programmas un citas priekšrocības.

Ziņas Fold 20. jūnijs, 2023

«The One Club for Creativity» ir nevalstiska organizācija ar galveno biroju Ņujorkā, kas tika izveidota 1921. gadā. TOCC īsteno dažādus pasākumus, balvu konkursus un programmas, lai veicinātu radošumu un nodrošinātu augsta līmeņa radošo izglītību un industrijas attīstību tādās jomās kā reklāma, dizains, digitālā komunikācija un citās radošajās sfērās. Līdzīgi darbojas arī ADCE — biedrība ik gadu organizē Eiropas reklāmas festivālu «ADCE Awards» un nodrošina dažādas izglītības programmas gan jauniem talantiem, gan pieredzējušiem radošajiem profesionāļiem.

 

Turpmāk ADCE un TOCC apvienos resursus, veidojot jaunu radošu kopienu ar 9100 individuālajiem un korporatīvajiem biedriem no 74 pasaules valstīm. Abu organizāciju biedru struktūra un programmas paliks nemainīgas, jaunas priekšrocības iekļaujot kopīgi izstrādātajās programmās. Ņemot vērā, ka abas organizācijas strādā dažādās pasaules daļās — TOCC biroji atrodas Ņujorkā un Šanhajā, bet ADCE darbojas Eiropā —, viens no apvienošanās mērķiem ir arī zināšanu apmaiņa starp reģioniem.

 

Vienlaikus ar ADCE programmām «Creative Express» un «Agency Exchange», Eiropas radošajiem profesionāļiem tagad būs iespēja iesaistīties programmās ASV, Āzijā un citur. ADCE Eiropā īstenos TOCC programmas «Executive Creative Summit» un «One School», kā arī paplašinās programmu «Portfolio Night». «ADCE Awards» ieguvēji turpmāk tiks iekļauti TOCC reitingā «The One Club Global Creative Rankings», kas tiks veidots saskaņā ar punktiem, kas iegūti «The One Show», «ADC Annual Awards», «ADCE Awards», «One Asia Creative Awards» un «The One Club» ASV nodaļas konkursos, kā arī «Type Directors Club» rīkotajos konkursos.

 

Plašāka informācija par ADCE un TOCC apvienošanos — ADCE mājaslapā.