Ilustrācija — Katrīna Sadovņikova

Dizainere Rūta Jumīte nupat saņēmusi Latvijas Dizaina gada balvu 2023 par jauniešu organizācijas «Young Folks» vizuālo identitāti. Lai gan Rūtu vairāk pazīstam kā grafikas dizaineri, viņa strādā multidisciplināri — šobrīd viņas interešu lokā ir ilgtspējīgu, uz kopienu stiprināšanu vērstu pakalpojumu izstrāde, un Rūta iemēģinājusi roku arī vides dizainā. Rubrikā «Forša fīča» dizainere iesaka savu mīļāko radiostaciju.

Forša fīča Fold 16. jūnijs, 2023

««NTS Radio» ir mans atbalsta mehānisms, kas palīdzējis izdzīvot Covid laikā, pārvākties uz Somiju, kur es nevienu nepazinu, un vienas sarunas laikā Helsinkos iegūt jaunus draugus, ar kuriem mums ir kopīgs «NTS Radio» fanātisms. Šis radio palīdzēja man uzrakstīt maģistra darbu, pieteikties finansējuma konkursiem, kā arī samierināties ar neiegūtajiem grantiem. Pirms aptuveni gada ar draugiem uzzinājām, ka mūsu mīļākais brokastu laika DJ  — Čārlijs Bonss (Charlie Bones), kurš mācēja no rītiem uzmundrināt savu publiku, pat ja pats bija īgns, — pamet «NTS Radio». Mēs nekavējoties pārtraucām visus iesāktos darbus, satikāmies un pārdzīvojumā vienojāmies, ka mūsu dzīvei šī notikuma dēļ ir pienācis gals. Par laimi viņš nepazuda pavisam un atvēra pats savu radio «Do!!You!!!».»

Šogad Rūta Jumīte vadīja Latvijas Mākslas akadēmijas vasaras skolu «Dizaina aktīvisms: intervences eko–sociāliem izaicinājumiem», kuras rezultāti šodien, 16. jūnijā, plkst. 15.00 tiks prezentēti Vidzemes tirgū. Savukārt Latvijas Nacionālajā bibliotēkā līdz 17. novembrim skatāma izstāde par Rīgas parkiem «No Arkādijas līdz Marsam», kuras grafikas un ekspozīcijas dizainu veidojusi Rūta.