Attēls — «Panic»

Pārvēršot praktisku vajadzību radošā projektā, animācijas studija «Panic» izveidojusi video par projektu īstenošanas procesu. Uzņēmuma prasmes un dažādie animācijas veidošanas aspekti klipā tiek atklāti, sekojot tā galvenā varoņa — īgnā perfekcionista Bertolda — piedzīvojumiem.

Ziņas Fold 20. jūnijs, 2023

Ideja veidot šādu klipu radusies tāpēc, ka, uzsākot projektus, «Panic» no klientiem saņēmuši daudzus jautājumus par animācijas veidošanu. Kā zināms, labāk vienreiz parādīt, nekā simts reizes pastāstīt, tāpēc studija nolēma likt lietā savas prasmes un atklāt savu darba procesu ar animēta video starpniecību. «Panic» komanda cer, ka klips veicinās izpratni par animācijas tapšanu un ka tas būs noderīgs arī citiem industrijas pārstāvjiem.

Sekojot klipa galvenā varoņa Bertolda piedzīvojumiem, skatītājs soli pa solim var sekot animācijas tapšanai — no sākotnējās tikšanās ar klientu līdz atbilstošas mūzikas piemeklēšanai. Bertolda tēlā iemiesots «Panic» raksturs un ambīcijas — neatlaidība ceļā uz mērķi un spēja pārvarēt izaicinājumus, saglabājot humoru, drosmi un iekšējo brīvību.

 

«Panic» rokraksts atklājas arī klipā izmantotajās krāsās un izteiksmīgajā kustību grafikā. Dažādas stāsta daļas animācijā tiek iekrāsotas atšķirīgos toņos — no rīta vēsās gaismas līdz saulrieta noskaņai un tumšajām studijas aizkulisēm. Kā akcents izmantota hologrāfiska krāsu pāreja. Klipu papildina piesātināts skaņu celiņš, un «Panic» pievērsuši uzmanību tēlu daudzveidībai — stāstā līdz ar Bertoldu piedalās dažādi dzīvnieki, cilvēki un citas neparastas būtnes. Lielākā daļa klipa veidota tradicionālā animēšanas tehnikā, kur katrs kadrs zīmēts atsevišķi, bet iekļauti arī daži 3D animēti un kolāžas tehnikā veidoti kadri.

 

Vairāk par klipu — «Panic» mājaslapā.