Publicitātes attēls

«S+T+ARTS» ir Eiropas Komisijas iniciatīva, kas uzsākta pētniecības un inovāciju programmā «Horizon 2020», lai veicinātu sadarbību starp māksliniekiem, zinātniekiem, inženieriem un pētniekiem. «S+T+ARTS» programmā šobrīd atvērti vairāki konkursi, kas saistīti ar digitālajām tehnoloģijām, resursu efektīvu izmantošanu, pilsētvidi un citiem aktuāliem jautājumiem.

Atbalsts Fold 12. jūlijs, 2023

Atklātie konkursi

Gatavojoties «Digitālās izdomas biennālei 2024» (Biennal of Digital Imaginaries 2024), platforma «Chroniques» piedāvā atbalstu māksliniekiem. Atklātais konkurss attiecas uz oriģināliem mākslas darbiem, kas izmanto vai apšauba digitālās prakses saskaņā ar biennāles tēmu «Bauda». Aicinājuma termiņš jaunrades darbiem ir 17. jūlijs, savukārt mākslinieki ar esošu mākslas darbu var pieteikties līdz 31. oktobrim. Plašāka informācija pieejama — šeit.

 

Līdz 16. augustam ir atvērts konkurss, kas pievēršas Eiropas reģionu spējām risināt ūdens trūkuma problēmu holistiski, ne tikai resursu efektivitātes ziņā, kā arī tradicionālās Eiropas ūdens nozares atvēršanai jaunām digitālajām tehnoloģijām. Konkursam var iesniegt idejas, kas, apvienojot digitālos ekspertus un māksliniekus, veicina ilgtspējīgu ūdens apsaimniekošanu. Plašāka informācija un pieteikšanās — šeit.

Rezidences

«S+T+ARTS Pilsētā» (S+T+ARTS In the City) uzsāk rezidenču programmu, kuras mērķis ir vietējā līmenī veicināt mākslas virzītas inovācijas, kā arī popularizēt uz cilvēku vērstas tehnoloģijas, piemēram, mākslīgo intelektu, robotiku, jaunus digitālos medijus, viedās pilsētas, augstas veiktspējas skaitļošanu, datu zinātni vai biotehnoloģijas. Rezidences dalībnieku uzdevums būs prototipu veidā izstrādāt pārdomas rosinošus darbus, kas savieno mākslu un tehnoloģijas. Konkursā atlasītie pretendenti piedalīsies deviņus mēnešus ilgā rezidencē, sākot no 2023. gada oktobra, kā arī vairākās izstādēs un pasākumos. Pieteikšanās ir atvērta līdz 25. augustam.

 

«ReSilence S+T+ARTS» rezidences mērķis ir veicināt un atbalstīt mākslas virzītu tehnoloģiju attīstību. Programmas uzmanības centrā ir nākotnes pilsētu skaņu ainavas veidošana, sadarbojoties māksliniekiem, arhitektiem, pilsētplānotājiem, zinātniekiem, inženieriem un pētniekiem. Pieteiktajiem projektiem jāpievēršas izaicinājumiem un iespējām, ko skaņa un ar to saistītie mediji var piedāvāt pilsētvides nākotnei. Konkursam var iesniegt projektus, kas rosina dialogu, pievērš sabiedrības uzmanību skaņai pilsētvidē, veicina pieejamību un sniedz jaunu skaņas pieredzi. Konkurss māksliniekiem ir atvērts līdz 1. septembrim.

 

«S+T+ARTS AIR» ir jauns projekts, kas apvieno mākslu, zinātni un tehnoloģijas, lai risinātu kritiskākās problēmas, ar kurām saskaras mūsu sabiedrība. Savā pamatā tas ietver visu eiropiešu un planētas iemītnieku dalītās rūpes — gaisu, ko elpojam —, taču projekts aicina aplūkot «gaisu» plašāk — kā redzamus un neredzamus elementus, kas darbojas uz mūsu maņām un savieno mūs ar apkārtējo. Atklātais konkurss ir atvērts līdz 22. septembrim, savukārt vebinārs par rezidentūras programmu notiks 17. jūlijā.

 

Vairāk informācijas par zinātnes, tehnoloģiju un mākslu iniciatīvu platformu «S+T+ARTS» un tās realizētajām programmām — šeit.