Animācija — Katrīna Sadovņikova

Noslēgumam tuvojas grafikas mākslas festivāls «Printmaking In», kas visas vasaras garumā piedāvājis dažādas izstādes un meistarklases — dažas no tām līdz augusta beigām vēl iespējams apmeklēt. Festivāla kuratore, māksliniece Ieva Nagliņa darbojas kā kuratore arī Rīgas Porcelāna muzejā, kur šodien tiks atklātas divas jaunas izstādes. Rubrikā «Forša fīča» Ieva stāsta par savu mīļāko krūzi.

Forša fīča Fold 18. augusts, 2023

«Kā Rīgas Porcelāna muzeja izstāžu kuratore esmu vairāk saistīta ar keramikas mākslas priekšmetiem, tomēr muzeja pamatekspozīcijā ir arī neskaitāmi dizaina priekšmeti, tajā skaitā ļoti daudzas lielākas un mazākas krūzes un krūzītes. Ilgu laiku kafijai un tējai lietoju dažādas muzeja virtuvītē atrodamas krūzes, bet, kopš iegādājos Lindas Ķivules porcelāna krūzi, lietoju tikai šo vienu. No vienas puses, tam ir praktisks iemesls — krūzei ir ideāls tilpums un svars, to ir ērti satvert. No otras puses, laika gaitā esmu sapratusi, ka tam ir arī emocionāla nozīme, jo daudzo pienākumu vidū un dažādo dizaina un mākslas priekšmetu gūzmā, ar ko strādāju, šis ir tas viens, ko varu saukt par savējo.»

Šodien, 18. augustā, Rīgas Porcelāna muzejā tiks atklātas divas izstādes — porcelāna mākslas izstāde «Gleznojumi» un keramikas simpozija «Kur» izstāde. Savukārt grafikas mākslas festivālā «Printmaking In» vēl apskatāma somu mākslinieka Juho Poesilū Peisti anaglifa 3D fotogrāfiju izstāde «Trīganometrija» Āgenskalna tirgū, bet 27. augustā tirgū notiks Ievas Nagliņas un Justīnes Lāces vadīta sietspiedes darbnīca.