Foto — Kārlis Didrihsons

ISSP Skola aicina interesentus pieteikties intensīvam divu mēnešu kursam «Ievads fotogrāfijā», kas sāksies 5. oktobrī un ļaus apgūt fotogrāfiskās domāšanas pamatus un kameras tehniskās iespējas. Nodarbības vadīs pieredzējuši fotogrāfi un pasniedzēji Kristīne Krauze–Slucka un Ingus Bajārs. Pieteikšanās — līdz 1. oktobrim.

Ziņas Fold 14. septembris, 2023

Programma «Ievads fotogrāfijā» domāta ikvienam, kuram patīk un interesē fotogrāfija, neatkarīgi no pieredzes. Kā norāda ISSP, mūsdienās fotogrāfija ir visapkārt — fotografējam paši un ikdienā patērējam aizvien vairāk vizuāla satura. Ievadkurss sniedz iespēju spert pirmos soļus fotogrāfijas pasaules izzināšanā, izprast attēlu veidošanas principus un iemācīties radīt labākas fotogrāfijas — gan darba vajadzībām, gan savam priekam un ikdienai.

 

Kursu veido astoņi tematiskie bloki, kas ietver kā teorētiskas lekcijas (Ingus Bajārs), tā praktiskas radošās nodarbības (Kristīne Krauze–Slucka), kurās dalībnieki realizēs dažādus praktiskus darbus individuāli un grupās, pēc tam kopīgi ar pasniedzējiem tos apspriežot klātienē. Nodarbības palīdzēs izprast un praktiski apgūt kameras iespējas, lai paplašinātu savas izteiksmes potenciālu, un pēc kursa beigšanas dalībnieki izpratīs, kas ir ekspozīcija, slēdža laiks un asuma dziļums, kā arī iepazīs citus fotogrāfam būtiskus rīkus. Pildot praktiskus un radošus uzdevumus, dalībnieki arī mācīsies nolasīt fotogrāfiju vizuālo valodu, apgūs fotogrāfiskās domāšanas pamatprincipus un gūs ieskatu svarīgu autoru daiļradē, sākot no fotogrāfijas pirmsākumiem līdz mūsdienām. Kursu noslēdzot, katrs dalībnieks būs izveidojis savu darbu sēriju, ko prezentēs pasniedzējiem un kursabiedriem.

 

«Ievads fotogrāfijā» nodarbības notiks ceturtdienās un piektdienās plkst. 18.30–20.30 klātienē ISSP telpā Berga Bazārā, Marijas ielā 13 k3. Kurss sāksies 5. oktobrī, un pieteikšanās atvērta līdz 1. oktobrim. Plašāka informācija par kursu un pieteikšanās — ISSP Skolas mājaslapā.

Pasniedzēji

 

Kristīne Krauze–Slucka ir praktizējoša vizuālā māksliniece, kas savos darbos pievēršas laiktelpas un fotogrāfijas kā eksistenciālu un filozofisku kategoriju vērojumam. Priekšplānā viņa bieži izvirza izvēlētā medija materialitātes aspektus, kas balstās uz darba tapšanas procesa saturisko risinājumu. Strādā ar bezkameras fotogrāfisko attēlu, veido objektus un instalācijas. Izstādēs piedalās kopš 2017. gada. Divas reizes izvirzīta Purvīša balvai.

 

Ingus Bajārs ir fotogrāfs ar vairāk nekā desmit gadu darba pieredzi fotogrāfijā. Specializējies interjera, arhitektūras un produktu fotografēšanā. Kopš 2012. gada darbojas kā ISSP tehniskais direktors. Pabeidzis ISSP Skolas divu gadu programmu, kā arī papildinājis zināšanas pie jomas profesionāļiem Latvijā un ārzemēs.