Animācija — Katrīna Sadovņikova

Šodien, 22. septembrī, Tallinā norisinās Baltijas Zīmolu forums, kura noslēgumā tiks noskaidroti reģiona iemīļotākie zīmoli. Pasākuma centrālais temats šogad ir «Drosme» — spilgtos zīmējumos šo tēmu iedzīvinājusi ilustratore un animatore Inga Ziemele, kurai patīk radīt bravūrīgus tēlus, kas nepakļaujas sociālajām normām. Ingas spilgtais rokraksts vainagojies sadarbībā ar tādiem zīmoliem kā «Nike», «Crocs», «Jameson» un «Spotify». Rubrikā «Forša fīča» Inga atklāj ar efektīvu veidu, kā dalīties ar saviem darbiem.

Forša fīča Fold 22. septembris, 2023

«Mana foršā fīča ir uzlīmes. Tas ir lielisks veids kā lēti izplatīt savu mākslu. Es parasti nēsāju līdzi kaudzīti ar savām uzlīmēm un, kad redzu kādu labu vietu — uz ielas vai kādā tualetē —, līmēju. Dodu tās arī citiem, un bieži tās nonāk uz telefoniem vai skiču un piezīmju blokiem. Dažreiz es iedodu pāris uzlīmes draugiem, kas dodas ceļojumos, lai salīmē kādās iespaidīgās vietās. Man arī ļoti patīk saņemt uzlīmes no citiem un aplīmēt savu riteni un skiču blokus. Mani aizrauj doma, ka mans ritenis ir kā kustīga izstāde un ka katrs skiču bloks tiek rotāts ar mākslu, kas apraksta konkrēto laika periodu.»

Ingas Ziemeles darbus var iepazīt mākslinieces mājaslapā un Instagram kontā, kur viņa krāj arī foto ar savām uzlīmēm un iemūžina divriteņa «izstādes» attīstību.