Attēls — Jaunā Eiropas «Bauhaus» festivāls

«Jaunā Eiropas Bauhaus» Latvijas kopiena un citi interesenti līdz 30. septembrim ir aicināti pieteikt savus projektus «Jaunā Eiropas Bauhaus» festivālam, kas klātienes, hibrīdā un virtuālā formātā norisināsies 2024. gada 18.–20. aprīlī Briselē un citur pasaulē.

Ziņas Fold 12. septembris, 2023

Ar darba nosaukumu «Resursi visiem» 2024. gada festivāls fokusēsies uz tādām tēmām kā patvērums un dzīves vide, zeme un ūdens, mode un cilvēku labklājība vides pārmaiņu priekšā. Norišu mērķis ir iesaistīt un iedvesmot ikvienu  pieņemt ilgtspējīgas izvēlēs, kā arī stiprināt sabiedrības izpratni par «Jaunā Eiropas Bauhaus» kustību. Festivālam var pieteikt pasākumus, idejas, inovāciju produktus un kultūras priekšnesumus.

 

Festivāls notiks Briselē un valstīs, kur tiek īstenoti «Jaunā Eiropas Bauhaus» projekti. Interesenti no Latvijas pašvaldībām un NVO, kā arī radošās grupas un individuālas personas var pieteikt gan pasākumus Latvijā, gan hibrīda formāta notikumus, gan pilnībā digitālus projektus. Tā ir iespēja jau plānotos pasākumus salāgot ar festivāla kalendāru un padarīt starptautiski pieejamus ar tiešsaistes un citu digitālo rīku palīdzību. Pieteikumus aicināti iesniegt gan tie, kas jau ir iesaistījušies «Jaunā Eiropas Bauhaus» aktivitātēs, gan arī visi citi, ja vien projekts atbilst iniciatīvas vērtībām — skaistums, ilgtspēja un iekļaušana. Festivāls pieņem pieteikumus arī no mediju partneriem.

 

Plašāka informācija par «Jaunā Eiropas Bauhaus» festivālu un pieteikšanās — festivāla oficiālajā mājaslapā. Projektu iesniegšanas termiņš — 30. septembris.