Attēls no spēles «Spiderheck»

Trešdien, 18. oktobrī, plkst. 18.00 Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā (DMDM) notiks programmas «Vārds dizainam» saruna par datorspēļu dizainu, Latvijā strauji augošu un daudzsološu dizaina jomu. Sarunas dalībnieki būs datorspēļu nozares speciālisti Ksenija Miļča, Uvis Zviedris un Aleksandrs Priedītis.

Ziņas Fold 16. oktobris, 2023

Datorspēles jau sen nav tikai spēles — tie ir audiovizuāli mākslas darbi, kas sniedz unikālu pieredzi. Domājot par šīs jomas spilgtākajiem piemēriem dizaina kontekstā, «Vārds dizainam» sarunā ar savu pieredzi iepazīstinās Ekonomikas un Kultūras augstskolas programmas «Datorspēļu dizains un grafika» direktore, vides māksliniece un grafikas dizainere Ksenija Milča, godalgotās spēles «SpiderHeck» izstrādātājs Uvis Zviedris un spēļu dizainers, rakstnieks Aleksandrs Priedītis, kurš šobrīd veido spēli par zombiju apokalipsi Latvijā.

 

«Datorspēļu nozare noteikti turpinās attīstīties, nojaucot robežas starp žanriem, esošo un virtuālo realitāti, kā arī valstu robežas, tāpēc arī Latvijas izstrādātājiem un topošajiem speciālistiem ir atvērtas virtuālās durvis visā pasaulē,» ir pārliecināta Ksenija Miļča. Pasākuma laikā sarunas dalībnieki atklās spēļu tapšanas aizkulises — no idejas līdz dizainam —, kā arī iezīmēs spēļu jomas nākotnes perspektīvas.

 

«Dizaina saruna» par datorspēļu dizainu notiks 18. oktobrī plkst. 18.00 Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā. Pasākums ir atvērts visiem interesentiem un ir bez maksas. Papildu informācija par pasākumu — DMDM mājaslapā.

 

DMDM kopš 2012. gada organizē neformālās izglītības programmu «Vārds dizainam». Līdz šim tā pulcējusi vairāk nekā 170 Latvijas dizaineru un jomas profesionāļu, kuri dalījušies pieredzes stāstos, vadījuši dizaina domnīcas pedagogiem, kā arī realizējuši dizaina darbnīcas gan skolēniem, gan pieaugušajiem.