Animācija — Katrīna Sadovņikova

Māksliniece Anete Bajāre–Babčuka šogad saņēmusi vienu no nozīmīgākajām ilustratoru balvām — Bratislavas ilustrāciju biennāles «Zelta ābolu» par zīmējumiem «Liels un mazs» izdotajai Ineses Zanderes grāmatai «Divas Almas». Tajā Anetei izdevies reizē attēlot divas pasaules — detaļām bagātu ikdienas dzīvi un dabu, kā arī neredzamu valstību, ko veido stāsti un atmiņas. Rubrikā «Forša fīča» ilustratore stāsta par grāmatu, kas iedvesmo viņu meklēt jaunas pieejas zīmējumam.

Forša fīča Fold 27. oktobris, 2023

«Līdztekus grāmatu ilustrēšanai esmu diezgan aizrautīga lasītāja. Vienmēr meklēju kvalitatīvas grāmatas par ilustrāciju, un atrast kādu, kurā ir ne tikai lieliski attēli, bet arī interesants teksts, nav viegli. Lindas Berijas (Lynda Barry) grāmata «Making Comics» ir pilna ar atraisošiem uzdevumiem un rosinošām pārdomām par zīmējumu, kas ļauj atgriezties pie pašiem pamatiem un izaicināt pieņēmumus par to, kas vispār ir labs zīmējums.»

Veidojot ilustrācijas, Anete Bajāre–Babčuka iedvesmojas no ikdienas ainām, atrodot skaisto arī nekārtībā. Viņas zīmējumus piepilda sīkas detaļas, kas ilustrācijā savijas vienotā audeklā. Anetes radošajam darbam var sekot viņas Instagram kontā, savukārt vairāk par grāmatu «Divas Almas» var lasīt šeit.