Āgenskalna tirgus publicitātes foto

Jaunie uzņēmēji līdz šī gada 10. novembrim aicināti pieteikties Eiropas Savienības fondu finansētai inkubācijas programmai «In–habitat», kas fokusējas uz dzīves kvalitātes uzlabošanu, sevišķi veselīgu pārtiku. Programma atbalstīs 40 agrīnas stadijas jaunuzņēmējus, kuri veido ilgtspējīgus uzņēmumus un vēlas ar savu biznesa ideju pozitīvi ietekmēt Āgenskalna tirgu vai Rīgas plānošanas reģionu kopumā.

Atbalsts Fold 25. oktobris, 2023

Viens no lielākajiem uzņēmēju tīkliem pasaulē «Bridge for Billions» jau otro gadu programmā «In–habitat» atbalsta iniciatīvas, kuru mērķis ir attīstīt Rīgas reģionu un Āgenskalna tirgu, kas tiek attīstīts kā centrs ilgtspējīgi ražotai vietējai pārtikai, kā arī vieta radošām un izglītojošām aktivitātēm. «Mūsu mērķis ir palīdzēt uzņēmumiem, kas attīsta vietējās inovācijas, ir dabai draudzīgi un veicina labklājību — no svaigas, vietējas izcelsmes pārtikas līdz dinamiskām publiskām vietām atpūtai un izglītībai. Mēs vēlamies atbalstīt uzņēmumus, kas veicina ekonomisko izaugsmi, izmantojot jēgpilnu mijiedarbību, izklaidējošas kultūras aktivitātes un bagātinošu pieredzi,» teikts programmas uzsaukumā.

 

Atbalstāmās jomas ir: vietējas izcelsmes pārtikas ražošana, atpūta un izglītība, uzturs, fiziskās aktivitātes, aktivitātes bērniem, darbnīcu izveide, bezatkritumu (zero waste —angļu val.) dzīvesveids, kultūras tūrisms (ekskursijas, lietotnes, audio gidi, spēles), dažādu iedzīvotāju grupu integrācija, atkritumu apsaimniekošana, aprites ekonomikas idejas (pārtikas un nepārtikas atkritumu radoša atkārtota izmantošana jeb «upcycling»), ar zinātni, viesmīlību un atpūtu saistīti projekti, amatniecības biznesa idejas un citas ar veselību, labbūtību un sociālo uzņēmējdarbību saistītas jomas.

 

Ar unikālas tiešsaistes mācību platformas palīdzību programmas dalībniekiem četru mēnešu garumā būs iespēja attīstīt, pārbaudīt un uzlabot sava biznesa ieceri un tās dzīvotspēju, saņemt atbalstu no mentora, piedalīties tīklošanās pasākumos, būt daļai no daudzveidīga uzņēmēju tīkla, ar savu produktu vai pakalpojumu piedalīties kopīgā pasākumā Āgenskalna tirgū. Dalība «In–habitat» programmā ļauj iepazīties ar organizācijām, kas fokusējas uz uzņēmējdarbības attīstību un investīciju fondiem. Pēc programmas pabeigšanas dalībniekiem būs iespēja piedalīties konkursā, lai dotos uz starptautisku «In–habitat» pasākumu kādā no programmas dalībvalstīm, lai prezentētu savu biznesa ideju.

 

Programmas pirmo kārtu veiksmīgi pabeidza 19 jaunuzņēmēji, un viena nodalībniecēm, Elīna Zandere ar «Legomo» gatavajām dārzeņu maltītēm, šī gada septembrī devās prezentēt savu biznesa ideju starptautiskajā «In–habitat» pasākumā Slovākijā, kur Elīnai izdevās dibināt sadarbību ar slovāku uzņēmumu.

 

«In–habitat» ir Eiropas Komisijas «Apvārsnis 2020» programmas projekts, kura mērķis ir nodrošināt iekļaujošus pasākumus veselības un labbūtības jomās četrās maza un vidēja lieluma pilsētās — Rīgā (Latvija), Kordovā (Spānija), Lukā (Itālija) un Nitrā (Slovākija). Plašāka informācija par «In–habitat» un pieteikšanos — programmas vietnē.