Foto — Jūlija Sinka

No 2023. gada novembra līdz 2024. gada februārim fotogrāfijas izglītības platforma ISSP organizē sešas vienas dienas meistarklases ar nozarē atzītiem un pieprasītiem profesionāļiem — Filipu Šmitu, Elenu Kononovu, Jūliju Sinku, Viku Anisko, Miku Užanu un Sintiju Selicku. Meistarklases aicināti apmeklēt gan pieredzējuši fotogrāfi, gan tie, kuri vēlas sākt strādāt ar fotogrāfiju profesionāli. Pirmā meistarklase norisināsies 11. novembrī.

Ziņas Fold 25. oktobris, 2023

ISSP profesionālās fotogrāfijas meistarklases notiek kopš 2019. gada, sniedzot dalībniekiem iespēju padziļināt izpratni par dažādiem komerciālās fotogrāfijas aspektiem, uzlabot savas tehniskās prasmes, kā arī papildināt zināšanas par nozares aktualitātēm. Meistarklašu vadītāji ir pieredzējuši industrijas profesionāļi, kuri piedāvā ieskatu savā praksē un dalās ar gadu garumā uzkrātu pieredzi, kas saistās ar meistarklases tēmu. Katra meistarklase sākas ar vadītāja veidotu prezentāciju un turpinās ar praktisko daļu ar paraugdemonstrējumiem, dalībnieku individuālo darbu un kopīgu padarītā analīzi.

Meistarklašu rudens–ziemas cikls sāksies 11. novembrī ar reklāmas fotogrāfa Filipa Šmita meistarklasi «Reklāmas fotogrāfija popkultūras laikmetā», kas pievērsīsies fotogrāfijai kā vizuālam rīkam populārās kultūras atspoguļošanā un komunikācijā ar multikulturālu auditoriju.

 

25. novembrī notiks fotogrāfes un retušētājas Elenas Kononovas meistarklase «Ceļvedis fotogrāfijas retušā», kas sniegs padziļinātu izpratni par pēcapstrādes procesu un principiem.

9. decembrī fotogrāfe Jūlija Sinka (Prohorenkova) vadīs meistarklasi «Modes portrets: no idejas līdz rezultātam», kuras laikā dalībniekiem būs iespēja iepazīt viņas darba procesu un izmēģināt visus modes portreta tapšanas aspektus.

 

14. janvārī radošais tandēms Miks Užans un Sintija Selicka–Užane sniegs padziļinātu izpratni par modes fotogrāfijas saikni ar reklāmas fotogrāfiju meistarklasē «Mode un reklāma: zelta vidusceļa meklējumos».

20. janvārī otrajā Elenas Kononovas meistarklasē «Radošā krāsu korekcija fotogrāfijā» dalībnieki apgūs krāsu korekcijas nianses, strādājot lietojumprogrammās «Adobe Lightroom» un «Capture One».

 

Meistarklašu cikls noslēgsies 27. janvārī ar fotogrāfes Vikas Anisko vadīto meistarklasi «Fotogrāfa imidžs sociālajos tīklos», kas veltīta oriģinālas vizuālās valodas attīstīšanai sociālajos tīklos personīgo un klientu zīmolu veidošanā.

 

Meistarklases notiks sestdienās vai svētdienās no plkst. 11.00 līdz plkst. 18.00 ISSP telpā Berga Bazārā vai fotogrāfa studijā. Pieteikumi tiek pieņemti līdz grupas ir pilnas. Vietu skaits ir ierobežots. Plašāka informācija un pieteikšanās — ISSP Skolas mājaslapā.