Ilustrācija — Karola Rubene

4. oktobrī plkst. 18.00 Arhitektu namā Rīgā notiks «Jaunā Eiropas Bauhaus» kopienas vakars, kura laikā varēs iepazīties ar iniciatīvas oficiālajiem partneriem, draugiem un «Jaunā Eiropas Bauhaus» projektu īstenotājiem Latvijā.

Ziņas Fold 2. oktobris, 2023

«Nāc, ja esi kopienas dalībnieks no Aizputes, Cēsīm, Alūksnes, Liepājas, Tukuma, Rīgas, Rēzeknes, Lūznavas un citām Latvijas pilsētām un novadiem! Nāc, ja meklē sabiedrotos un draugus saviem projektiem! Nāc, ja interesējies par finansējuma iespējām savam projektam!» aicina Jaunā Eiropas Bauhaus Latvijas kontaktpunkta vadītāja, arhitekte Ieva Zībārte.

 

Ar uzrunu «Saule, vējš un silta māja» vakarā uzstāsies Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātes profesore Janīna Kursīte.

 

Pasākums notiks 4. oktobrī plkst. 18.00 Arhitektu namā Rīgā, Torņa ielā 11. Uz pasākumu aicināts ikviens interesents. Reģistrēties pasākumam iespējams, aizpildot pieteikuma anketu.

 

«Jaunais Eiropas Bauhaus» ir vides, ekonomikas un kultūras stratēģiskā iniciatīva, kas savieno dizainu, ilgtspēju, pieejamību un investīcijas, lai sasniegtu Eiropas zaļā kursa mērķus. Eiropas zaļā kursa tēmas ir tīra enerģija, energoefektivitāte, vieda mobilitāte, piesārņojuma likvidēšana, tīra pārtika un bioloģiskā daudzveidība.

 

«Jaunā Eiropas Bauhaus» Latvijas kontaktpunkts ir izveidots ar Kultūras ministrijas atbalstu, lai stimulētu Latvijas līdzdalību iniciatīvā un starpnozaru sadarbību. Latvijas kontaktpunkts ir daļa no kontaktpunktu tīkla visās ES dalībvalstīs.