Animācija — Katrīna Sadovņikova

Arhitektūras un interjera projektēšanas biroja «Muud» komanda ir pārliecināta, ka veiksmīgas arhitektūras pamatā ir telpa, kas tās lietotājam ļauj justies fiziski labi, baudīt skaistumu un neuztraukties par tās lietošanu. Šī pieeja ļāva birojam nopelnīt Latvijas Arhitektūras gada balvu 2023 par «Saules aptiekas» zāļu pagatavošanas nodaļas interjeru. Rubrikā «Forša fīča» Dins Vecāns, arhitekts un viens no «Muud» dibinātājiem, stāsta par rīku, kas palīdz viņam būt produktīvam.

Forša fīča Fold 17. novembris, 2023

«Digitalizācija manu piezīmju blociņu ir nolikusi malā. Labākā, iespējams, arī vienkāršākā alternatīva man ir «Microsoft Sticky Notes» lietotne. Tas ir mans digitālais blociņš, kas palīdz grupēt un plānot darāmos darbus, zvanus un arī salīdzinoši maznozīmīgas lietas, par kurām nedrīkst aizmirst.

Šis rīks ir loti elementārs un tajā nav nekā lieka — vajadzīgo var izcelt treknrakstā vai pasvītrot, piezīmes var grupēt pēc toņiem —, un pieraksti vienmēr ir priekšā uz datora ekrāna. Es savas piezīmes kārtoju divās vai trijās kolonnās, un katru dienu, ieslēdzot datoru, pārskatu gan tekošos darbus, gan plānotos projektus. Lielākais gandarījums ir izsvītrot darbus, kas padarīti. Parasti tos vēl atlikušo nedēļu saglabāju uz ekrāna — tā ir laba motivācija darboties tālāk.»

2018. gadā Dins Vecāns kopā ar arhitektu Juriju Kostirko dibināja arhitektūras un interjera projektēšanas biroju «Muud». Pa šo laiku viņi realizējuši virkni dažādu projektu — gan savrupmājas, gan komerciālus un sabiedriskus objektus —, kā arī uzkrājuši pieredzi darbā ar vēsturiskām ēkām. Sekot līdzi biroja darbam var «Muud» Instagram kontā.