Tērps — «Juzz». Foto — Gustavs Skujiņš

Ilgtspējīgas modes kopiena «Bourzma» aicina apmeklēt izstādi un pop–up veikalu «Bourzma Odyssey», kas līdz 9. decembrim atvērts Rīgā, Avotu ielā 2-14. Izstādes mērķis ir sabiedrībā popularizēt ilgtspējīgu modi un iepazīstināt ar vietējiem dizaineriem, kuri darbojas šajā sfērā. «Bourzma Odyssey» papildina arī koncerti un radošās darbnīcas.

Ziņas Fold 29. novembris, 2023

Izstāde «Bourzma Odyssey» apvieno ilgtspējīgu modi, mūziku un radošumu, piedāvājot apmeklētājiem iepazīt un arī iegādāties kopienas dizaineru veidotus apģērbus un mākslas darbus. Pasākuma programmā iekļautas pieredzes visu vecumu apmeklētājiem, tai skaitā radošas darbnīcas, ko trešdienās un ceturtdienās vadīs ilgtspējīgas modes dizaineri. Apmeklētāji varēs pilnveidot savas mākslinieciskās prasmes un izmēģināt dažādas «upcycling» (otrreizējā pārstrāde angļu val.) modes tehnikas. Savukārt piektdienās un sestdienās izstādi papildinās koncerti un priekšnesumi, piedaloties tādiem māksliniekiem kā Fiņķis un Galeniex.

 

«Bourzma Odyssey» izstādē piedalās vairāk nekā divdesmit Latvijas jauno modes dizaineru, kuri veido unikālus tērpus, vienlaikus rūpējoties par resursu taupību un vidi, kā arī mazinot patēriņa kultūras negatīvo ietekmi. Dizaineri ir daļa no «Bourzma» kopienas, un viņu darbi iepriekš bijuši redzami «Bourzma Boutique 2023» pasākumā, kas notika šī gada septembrī.

 

«Bourzma Odyssey» atvērta līdz 9. decembrim no trešdienas līdz sestdienai plkst. 18.00–23.00 Rīgā, Avotu ielā 2-14, 1. un 2. stāvā. Sekot līdzi pasākumu programmai iespējams «Bourzma» Instagram kontā.