Publicitātes attēls

Ceturtdien, 9. novembrī, plkst. 16.00 kultūras un mākslas telpā «Siguldas devons» tiks atklāta dizaina biroja «H2E» veidotā izstāde «Iz–aicinājums», kas aplūkos «H2E» projektu īstenošanas procesu caur biroja realizētajiem darbiem un uzkrāto pieredzi. Izstāde būs skatāma līdz 10. decembrim.

Ziņas Fold 8. novembris, 2023

Izstādē «Iz–aicinājums» biroja «H2E» komanda atklās savu dizaina procesu, strādājot pie projektiem un to realizācijas interjera, ekspozīciju, grafikas un navigācijas dizaina jomās. Tiks aplūkoti tādi projekti kā Latvijas Okupācijas muzeja ekspozīcija, uzņēmuma «Light Guide Optics International» biroja interjera dizains, objekta «Rīgai 800» dizains, Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas vides grafika, kā arī Alūksnes Sporta centra un Bērna mājas identitātes.

 

Realizētie projekti kā pierādījumi, kas runā par izstādes manifestā pieteiktajām vērtībām: «Izaicinājums — izzināt, izpētīt, pamanīt, uztaustīt, notvert, apbrīnot pasauli. Aicinājums — nāc līdzi, ieskaties, apjaut, izjūti kopā ar mums! Mēs zinām, ka esam. Dizains ir darbības vārds — izzinot iedvesmot. Iedvesmot, izzinot pasaules vērtību. Tas ir mūsu darbs, mīlestība un arī ikdiena.» Manifestu skaidro dizainere, «H2E» līdzdibinātāja Ingūna Elere: «Mēs cenšamies izprast pasauli un atklāt tās brīnumainās šķautnes ikvienam. Tas ir izaicinājums mums pašiem un aicinājums ikvienam — ieskaties!»

 

Dizaina studija «H2E» ir starpdisciplinārs dizaina uzņēmums, kura galvenais darbības princips ir radoši nestandarta risinājumi. Dizaineri strādā ar telpu kā vizuālo pieredzi un dizainu kā komunikācijas instrumentu. Birojs dibināts 2007. gadā, un tā izveidotāji ir Ingūna Elere, Dagnija Andersone un Holgers Elers. Ingūna un Holgers ir arī Latvijas Mākslas akadēmijas Dizaina nodaļas profesori. «H2E» ir starptautiskas profesionālas organizācijas SEGD biedrs un SEGD Rīgas nodaļas izveidotāji. No 2018. gada birojs ir Latvijas Dizaina padomes dalībnieks. «H2E» realizētie projekti saņēmuši vairākus starptautiskus apbalvojumus, tādus kā «Red Dot Design Award», «IF Design Award», «German Design Award», «THEA», «SEGD Design Award» u.c. 2017. gadā dizaina birojs saņēmis Latvijas Republikas Kultūras ministrijas balvu «Izcilība kultūrā» par izcilu veikumu izstāžu un muzeju ekspozīciju dizainā.

 

«H2E» regulāri veido publiskus pasākumus par dizaina jautājumiem, veicinot izpratni par dizaina lomu ikviena indivīda dzīvē, kvalitatīva dizaina pieprasījumu, Latvijas dizaina sasniegumu analīzi un popularizēšanu Latvijā un ārvalstīs, kā arī sniedz ieguldījumu jaunradē, aktuālo procesu pētniecībā un kritikā. Izstāde «Iz–aicinājums» veidota kā komunikācijas instruments izpratnes veidošanai par dizaina procesu, nepieciešamo laiku kvalitatīva projekta izstrādei, izpētes posma un eksperimentēšanas nozīmīgumu inovāciju veidošanā. Izstāde kultūras centrā «Siguldas devons» bez maksas apskatāma līdz 10. decembrim. Tā tapusi ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.