Publicitātes foto

Nākamā gada rudenī Rīgā norisināsies Eiropas Savienības Intelektuālā īpašuma biroja (EUIPO) rīkotā starptautiskā konkursa «DesignEuropa Awards» apbalvošanas ceremonija, un atbalstu tās organizēšanā sniegs arī Patentu valde. Konkursa mērķis ir izcelt izcilus industriālā dizaina darbus, kas ir reģistrēti Kopienas dizainparaugi. Līdz ar noslēguma ceremonijas norises vietas izziņošanu, EUIPO sāk pieņemt konkursantu pieteikumus.

Ziņas Fold 15. decembris, 2023

«Eiropa ir sinonīms pasaules klases dizainam — no mūsu vēsturiskajām saknēm līdz šai dienai dizains ir ieausts mūsu kultūrā un ekonomikā. «DesignEuropa» balvu pasniegšana akcentē inovatīva un funkcionāla dizaina vērtību Eiropā,» uzsver EUIPO izpilddirektors Žao Negrao, atzīmējot, ka līdz ar 2024. gadu šis konkurss kļūs par ikgadēju notikumu.

 

Šogad «DesignEuropa Awards» apbalvošanas ceremonija norisinājās Berlīnē (Vācijā). Iepriekš tās rīkotas Milānā (Itālijā), Varšavā (Polijā) un Eindhovenā (Nīderlandē). «Mēs esam pagodināti uzņemt pie sevis Rīgā tik nozīmīgu intelektuālā īpašuma jomas pasākumu. Šī iniciatīva liecina par Patentu valdes un EUIPO ciešo sadarbību un Latvijas līdz šim paveikto intelektuālā īpašuma aizsardzības jomā. Konkurss ir lieliska iespēja arī Latvijas dizaineriem un uzņēmējiem izcelt savu veikumu un pretendēt uz apbalvojumiem, tādējādi starptautiski parādot mūsu valsts dizaineru nacionālās iezīmes un darbu unikalitāti. Tāpēc aicinu ikvienu dizaineru, jaunu vai pieredzējušu, un uzņēmumu pieteikt savus darbus konkursam!» aicina Patentu valdes direktors Agris Batalauskis.

 

«DesignEuropa» balva tiek pasniegta ar mērķi izcelt labāko dizainu starp Kopienas dizainparaugiem. Pieteikties konkursam var līdz 2024. gada 15. martam, un pieteikumi tiek pieņemti šādās kategorijās:

  • nozares balva — reģistrētiem Kopienu dizainparaugiem, kas pieder uzņēmumiem, kuriem ir vairāk nekā 50 darbinieku un vairāk nekā 10 miljonu eiro apgrozījums;
  • mazo un jauno uzņēmumu balva — reģistrētiem Kopienu dizainparaugiem, kas pieder uzņēmumiem, kuriem ir mazāk nekā 50 darbinieku un apgrozījums nepārsniedz 10 miljonus eiro, un jaunajiem uzņēmumiem neatkarīgi no izmēra;
  • nākamo paaudžu balva — jaunajiem dizaineriem līdz 29 gadu vecumam, kuri radījuši vismaz vienu Kopienas dizainparaugu;
  • balva par mūža ieguldījumu — pieredzējušiem dizaineriem, kuru veiktais darbs ir būtiski ietekmējis dizaina jomu.

Pieteikšanās un plašāka informācija par konkursu — EUIPO mājaslapā.

 

Informācija par to, kā var reģistrēt un aizsargāt savu dizainparaugu, atrodama Patentu valdes mājaslapā, savukārt jau reģistrētos dizainparaugus iespējams aplūkot Patentu valdes datubāzē.