Brūža «Manufaktūra» atjaunošana — «Sampling». Publicitātes foto

Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs (DMDM) 5. decembrī plkst. 18.00 aicina uz kārtējo programmas «Vārds dizainam» sarunu, kas šoreiz būs veltīta pilsētvides dizainam. Kā top pilsēta, kā ar dizaina palīdzību to padarīt cilvēkiem draudzīgāku un ko dizaineri var darīt, lai pilsētvidi atdzīvinātu? Par šiem jautājumiem runās arhitekti Liene Jākobsone un Mantens Devrīnts, Rīgas pilsētas galvenā dizainere Evelīna Ozola un skeitparku arhitekts Mārtiņš Sleja.

Ziņas Fold 4. decembris, 2023

DMDM pasākumā apmeklētājiem būs iespēja iepazīt vienu no dizaina jomām — pilsētvides dizainu —, uzklausot četrus nozares pārstāvjus. Pasākumā dzirdēsim trīs prezentācijas, kas atklās kādu šķautni pilsētvides un publiskās ārtelpas dizaina jomā. Pēc dizaineru un arhitektu stāstījuma apmeklētāji tiks aicināti uzdot savus jautājumus, veidojot diskusiju starp ekspertiem un skatītājiem.

 

Sarunā piedalīsies:

  • dizaina un arhitektūras biroja «Sampling» dibinātāji un vadošie arhitketi Liene Jākobsone un Mantens Devrīnts;
  • Rīgas pilsētas galvenā dizainere, arhitekte un urbāniste Evelīna Ozola;
  • skeitparku arhitekts Mārtiņš Sleja («Mind Work Ramps»).

 

Saruna par pilsētvides dizainu notiek otrdien, 5. decembrī, plkst. 18.00 Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā Skārņu ielā 10, Rīgā. Pasākums ir bez maksas, un iepriekšēja reģistrācija nav nepieciešama.

 

DMDM kopš 2012. gada organizē neformālās izglītības programmu «Vārds dizainam». Līdz šim tā pulcējusi vairāk nekā 170 Latvijas dizaineru un jomas profesionāļu, kuri dalījušies pieredzes stāstos, vadījuši dizaina domnīcas pedagogiem, kā arī realizējuši dizaina darbnīcas gan skolēniem, gan pieaugušajiem.