Foto — Valentina Pimanova

Turpinot tradīciju, arī šogad ir izdots biedrības ISSP plānotājs 2024. gadam, kas reizē kalpo arī kā parocīga piezīmju klade. Tajā atrodamas 34 Latvijas un ārzemju mākslinieku autorfotogrāfijas, kas šoreiz no dažādiem aspektiem aplūko rituālus.

Ziņas Fold 12. decembris, 2023

ISSP izdotais plānotājs ir praktisks un estētisks dizaina objekts, kas popularizē laikmetīgo fotogrāfiju un padara to pieejamu ikvienam. Kopš pirmā plānotāja izdošanas 2013. gadā, tas ir kļuvis par iecienītu un uzticamu ikdienas kompanjonu tiem, kam patīk plānot savu ikdienu un domas ar pierakstu palīdzību. Plānotājā iekļauti mēnešu atvērumi, 53 nedēļu atvērumi ar vietu pierakstiem, gada kalendārs, starptautiskie svētki, latviešu vārda dienas, kā arī 92 punktotu lappušu klade. Izdevuma pamatvaloda ir angļu.

 

Jaunajā izdevumā ietvertas 34 rūpīgi atlasītas oriģinālfotogrāfijas par gada tēmu «Rituāls» — paražām, universāliem likumiem vai kārtību, kas regulē kosmisko, pasaules un cilvēku notikumu struktūru. Fotogrāfiju autoru vidū ir pašmāju mākslinieki Anna Maskava, Armands Andže, Iveta Gabaliņa, Kristīne Krauze–Slucka un Rūta Kalmuka, kā arī vairāki ārzemju autori.

 

ISSP plānotāja dizaina autors ir izdevuma ilggadējais partneris Artis Briedis. Izdevums tapis sadarbībā ar «Antalis Creative Power» un «VV Foundation». Plānotāju iespējams pasūtīt biedrības interneta veikalā, kā arī iegādāties ISSP Galerijā Berga Bazārā.