Foto — Kārlis Volkovskis

Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas (LMMDV) izstāžu zālē līdz 28. decembrim atvērta ekspozīcija «Dizainēšana», kas vēsta par dizaina un amata sastapšanos. Izstādē redzamie darbi tapuši, LMMDV audzēkņiem un pedagogiem sadarbojoties ar amatniecēm.

Ziņas Fold 21. decembris, 2023

Izstādē «Dizainēšana» sastopas senais ar jauno — dažādos materiālos tapis vizuāls stāsts par pieredzējuša amatnieka un topoša dizainera sastapšanos. No šī gada septembra līdz decembrim LMMDV Produktu dizaina un Modes aksesuāru dizaina izglītības programmas audzēkņi un pedagogi kopā ar tautas lietišķās mākslas studijas «Zītars» meistari Solveigu Vārnu un klūgu pinēju Antru Kalēju, kā arī dizaina domātāju un Latvijas Mākslas akadēmijas profesori Barbaru Ābeli LMMDV pedagoģes Gunas Pogas vadībā īstenoja savstarpēji bagātinošās darbnīcas, radošus meklējumus un eksperimentus.

Kopīgā sadarbībā un prasmju mijā tapušie eksperimenti un idejas ir izstādītas improvizētā procesu atainojošā ekspozīcijā, kas parāda gan tradicionālo materiālu un tehniku dažādību, gan iezīmē tālāko iespējamo dizaina ideju attīstību. Senas, unikālas amatnieka prasmes un materiāli izstādē guvuši jaunu vizuālu ietvaru un pielietojumu, vienlaikus sniedzot topošajiem dizaineriem iespēju izprast dizaina pirmsākumu un tā rašanās ceļu, kā arī novērtēt materiālu īpašības, ieguldāmā darba apjomu un amatnieku zināšanas.

 

Ekspozīcija «Dizainēšana» LMMDV izstāžu zālē Alejas ielā 18, Liepājā būs skatāma līdz 28. decembrim. 21. un 22. decembrī ekspozīcija atvērta apmeklētājiem laikā no plkst. 9.00 līdz 17.00, savukārt 27.–28. decembrī apmeklētāji gaidīti no plkst. 9.00 līdz 13.00

 

Projektu «Meistars + Māceklis = Amats + Dizains» īsteno biedrība «Radošās industrijas attīstības centrs» sadarbībā ar Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolu. Projekts tapis ar Valsts Kultūrkapitāla fonda finansiālu atbalstu (finansēšanas līguma Nr. 2023-2-DIA019).