Foto — Kaspars Poriņš

Zīmola «Luula» multisensorais galds, kas rosina bērnus no divu līdz desmit gadu vecumam gan rotaļāties un radoši darboties, gan mācīties, nupat saņēmis «German Design Award» jeb Vācijas Dizaina balvu bērnu produktu dizaina kategorijā. Konkursa žūrija augstu vērtēja gan galda pārdomāto funkcionalitāti, gan lakonisko dizainu.

Ziņas Fold 18. decembris, 2023

Darba galds veidots, sekojot Montesori pedagoģijas pamatprincipiem un nodrošinot bērnam drošu, ergonomisku, aizraujošu un pievilcīgu vidi, kas veicina attīstību caur rotaļām, kas iesaista dažādas maņas. Papīra rullis, melna krīta tāfele un caurspīdīga organiskā stikla tāfele, aizverama tvertne sīkumiem vai grāmatām un nišas zīmuļiem, nodalījums ūdens trauka ievietošanai, lai tas neapgāztos, kad radošais process rit pilnā sparā, — tas viss ir bērniem viegli pieejams un piemērots viņu fizioloģiskajām vajadzībām, rosinot patstāvīgi plānot aktivitātes. Galds izgatavots no saplākšņa, un tam ir regulējams augstums, tāpēc tas būs bērniem ērts līdz brīdim, kad viņi varēs sēsties jau pie pieaugušo rakstāmgalda.

Galda dizaina idejas autore ir Inga Sokolova, diplomēta produktu dizainere un attīstības psiholoģijas maģistre, kā arī trīs bērnu mamma. Projekts tapis sadarbībā ar Montesori pedagoģi Ivetu Pumpiņu. «Luulas» multisensorie galdiņi guvuši atzinīgu novērtējumu ne tikai no bērniem un vecākiem, bet arī no pedagogiem — galds piemērots arī izglītības iestādēm un bērniem ar īpašām vajadzībām, tajā skaitā ar autiskā spektra traucējumiem un Dauna sindromu.

 

Inga pauž gandarījumu par iegūto Vācijas Dizaina balvu: «Gods saņemt balvu arhitektūras un dizaina jomā nav tikai atzinība par sasniegumiem —tas tieši ietekmē arī godalgotā uzņēmuma komerciālos panākumus. Vācijas Dizaina balva tiek piešķirta tikai par īpaši novatoriskiem centieniem dizaina jomā visā pasaulē. Parasti konkurss saņem tūkstošiem pieteikumu no dažādām valstīm un organizācijām, tādēļ bija īpašs gods un lepnums saņemt konkursa rīkotāju uzaicinājumu pieteikties balvai.»

 

Plašāka informācija par multisensoro galdu — «Luula» mājaslapā.