Publicitātes attēls

Rīt, 7. decembrī, plkst. 17.30–19.00 tiešsaistē notiks saruna «Kā veicināt Latvijas modes starptautisko atpazīstamību?», kurā piedalīties aicināti modes dizaineri, zīmolu vadītāji, modes industrijas attīstības politikas veidotāji un ikviens modes interesents. Pasākums ir daļa no jauno dizaineru modes konkursa «Modes Manifestācija 2023» programmas.

Ziņas Fold 6. decembris, 2023

Sarunas mērķis ir apzināt modes nozares būtiskākos starptautiskos pasākumus, kuros Latvijas modes zīmolu dalība ir kritiski būtiska starptautiskas atpazīstamības veicināšanai un ārējo tirgu apguvei, vienlaikus arī apzinot šķēršļus aptaujāto uzņēmumu regulārai dalībai šajos pasākumos. Ar šo sarunu arī tiecamies atklāt, kā starptautiskā atpazīstamība modes jomā var veicināt uzņēmumu ilgtspējību, attīstot ne tikai radošas vērtības, bet arī nodrošinot ilgtermiņa ekonomisko dzīvotspēju.

Sarunā piedalīsies:

Sarunas pirmajā daļā Baiba Ripa, Keta Gūtmane un Simona Veilande dalīsies ar savu pieredzi starptautisko tirgu apguvē. Pēc tam Latvijas Modes palātas vadītāja Dita Danosa rosinās sarunu par Latvijas modes starptautiskās atpazīstamības veicināšanas izaicinājumiem, kurā piedalīties un paust viedokli būs aicināts ikviens sarunas dalībnieks. Lai saņemtu «Zoom» saiti, nepieciešams reģistrēties dalībai pasākumā.

 

Saruna ir daļa no Latvijas jauno modes dizaineru konkursa «Modes manifestācija 2023» programmas. Konkursu organizē Latvijas Modes palāta sadarbībā ar Milānas Jauno mākslas akadēmiju un Latvijas Dizaina centru. Konkurss tiek finansēts ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.