Publicitātes attēls

Biedrība «Impact Hub» sadarbībā ar organizāciju «StartCentrum» un Tartu Radošo industriju centru aicina jaunietes vecumā no 18 līdz 25 gadiem līdz 11. aprīlim pieteikties dalībai starptautiskā bezmaksas uzņēmējdarbības atbalsta un apmācību programmā «WE C Business», kas norisināsies no šī gada maija līdz novembrim. Programma piemērota kā jaunajām, tā topošajām uzņēmējām, kuras vēlas attīstīt savu biznesu.

Atbalsts Fold 30. janvāris, 2024

Programmas «WE C Business» mērķis ir sniegt iespēju jaunām sievietēm, kas vēlās vai jau ir uzsākušas uzņēmējdarbību, apgūt jaunas prasmes un zināšanas biznesa jomā, veicināt pieredzes apmaiņu un tīklošanos, kā arī attīstīt savu uzņēmējdarbību jaunā līmenī. Dalībnieces sagaida sešu mēnešu garas apmācības dažādos uzņēmējdarbības veicināšanas rīkos, kompetences celšana un jaunas zināšanas no dažādu nozaru speciālistiem.

 

Biedrības «Impact Hub» valdes locekle Zane Feldmane uzsver, ka pieteikties var gan tās jaunās uzņēmējas, kuras vēlas attīstīt esošu uzņēmējdarbību, gan tās, kurām ir biznesa ideja un kuras meklē nākamos soļus: «Šobrīd aktīvi norisinās projekta pirmais cikls, kurā dalībnieces strādā pie savu ideju īstenošanas. Arī projekta otrajā ciklā dalībniecēm būs iespēja satikt vairākas sievietes–līderes, atbalstošus mentorus no Latvijas, Zviedrijas un Igaunijas, kā arī veidot sadarbības tīklu ar citiem uzņēmējiem reģionā. «WE C Business» sniedz iespēju iepazīties ar jaunākajām pārvaldības un dizaina metodoloģijām, riska vadības un komunikācijas stratēģijām, digitālā mārketinga, prezentēšanas un pārdošanas prasmēm, kā arī nodrošinās augsta līmeņa ekspertu mentoringu, iespēju celt savu uzņēmējdarbības kompetenci un veidot jaunus kontaktus starptautiskā līmenī.»

 

Programma tiks atklāta ar četru dienu pasākumu Igaunijā no 23. līdz 26. maijam. Pasākumā vienkopus tiksies visas programmas dalībnieces, lai tīklotos un veidotu kopienu, kā arī piedalītos dažādos semināros un darbnīcās, kas palīdzēs definēt savu biznesa ideju. Pasākumā dalībnieces tiks sadalītas mazākās atbalsta grupās, lai dalītos pieredzē un atbalstītu viena otru programmas laikā. Turpmākajā projekta gaitā, no maija līdz novembrim, reizi mēnesī notiks atbalsta grupu tiešsaistes tikšanās, kā arī būs pieejamas konsultācijas ar dažādu jomu ekspertiem un mentoriem. Projekts tiks noslēgts 14.–17. novembrī ar pasākumu Zviedrijā, kur dalībnieces prezentēs projekta laikā sasniegto.

 

Programmā tiks uzņemtas kopskaitā 75 dalībnieces no Latvijas, Igaunijas un Zviedrijas. Pieteikšanās, tiešsaistē aizpildot reģistrācijas anketu, atvērta līdz 11. aprīlim. Dalība programmā ir bez maksas un tā noritēs angļu valodā. Vairāk par programmu un pieteikšanos — «WE C Business» mājaslapā.

Programmu īsteno «StartCentrum» (Zviedrija), Tartu Radošo industriju centrs (Tartu Loomemajanduskeskus, Igaunija) un biedrība «Impact Hub» (Latvija). Projektu finansē «Interreg» Centrālā Baltijas jūras reģiona programma 2021.–2027. gadam un līdzfinansē Eiropas Savienība.