Attēlā konkursa «One&twenty» logo

Vācijas Dizaina padome aicina dizaina studentus un absolventus, kuri noslēguši mācības pēdējo trīs gadu laikā, līdz 18. janvārim iesniegt savus produktu dizainus starptautiskajam konkursam «One&twenty». No visiem pieteikumiem žūrija izvēlēsies 21 darbu, kas tiks izstādīts Milānas Dizaina nedēļā 2024, sniedzot jaunajiem talantiem iespēju prezentēt savu darbu dizaina profesionāļiem un interesentiem no visas pasaules.

Ziņas Fold 10. janvāris, 2024

Vācijas Dizaina padome (German Design Council) darbojas jau kopš 1953. gada un ir viena no pasaulē vadošajām dizaina organizācijām pasaulē. Rīkojot «One&twenty» konkursu dizaina studentiem un absolventiem, Vācijas Dizaina padome tiecas izcelt jaunos talantus un atklāt plašākai sabiedrībai inovatīvus produktu dizainus, ko atlasa starptautiska dizaina profesionāļu žūrija.

 

Konkursā var piedalīties jaunie dizaineri, kuri pašlaik studē augstskolā vai kuriem diploms piešķirts ne senāk kā pirms trim gadiem (2020. gada 1. janvārī). Iespējama individuāla un grupu reģistrācija (līdz 3 personām). Konkursam var iesniegt dizaina prototipus, kas nav pieejami tirgū un kurus vēl nav paredzēts laist tirgū. Dizains nedrīkst būt vecāks par vienu gadu, un balvas piešķiršanas gadījumā jābūt pieejamam dizaina modelim vai prototipam. Katrs dalībnieks var pieteikt neierobežotu darbu skaitu. Konkursā var iesniegt produktus šādās kategorijās:

  • interjera dizains,
  • dzīvesstils,
  • eko dizains,
  • sociālais dizains, medicīna un rehabilitācija,
  • materiāli un tekstils,
  • dizaina tehnikas un paņēmieni,
  • sabiedriskais dizains
  • digitālais dizains.

Konkursa pirmajā posmā žūrija no visiem iesniegtajiem darbiem izvēlēsies nominantus, kas tiks izstādīti tiešsaistes galerijā. Otrajā posmā divdesmit produktiem tiks piešķirts uzvarētāja marķējums un vienam produktam — marķējums «Best of Best» («Labākais no labākajiem» angļu val.). Visi apbalvotie darbi no 2024. gada 16. līdz 21. aprīlim tiks prezentēti īpašā izstādē Milānas Dizaina nedēļas laikā.

 

Darbus konkursam iespējams iesniegt līdz 18. janvārim. Plašāka informācija par konkursu, tā nolikums un darbu iesniegšana — «One&twenty» mājaslapā.