Animācija — Katrīna Sadovņikova

Latvijas Dizaina gada balvas 2024 atlases žūrijas priekšsēdētājs digitālo risinājumu kategorijā ir UX un pakalpojumu dizainers Mārcis Miķelsons–Germs, kurš vada UX dizaina nodaļu digitālā dizaina, konsultāciju un izstrādes uzņēmumā «Cube». Mārča ikdiena paiet, plānojot un vadot digitālu produktu un pieredžu izstrādi. Tas ir darbs, kas prasa pastāvīgu komunikāciju, tāpēc rubrikā «Forša fīča» viņš dalās ar noderīgu ieteikumu kvalitatīvākiem videozvaniem.

Forša fīča Fold 9. februāris, 2024

«Tā kā liela daļa dienas man jāpavada sazvanoties, izmantoju «Apple» fīču «Continuity camera», kas ļauj videozvaniem izmantot «iPhone» kameru, jo, kā zināms, klēpjdatoru kameras nav tās smalkākās un tās ne pārāk labi strādā ar vāju apgaismojumu. Patīkams disciplinārs blakusefekts ir arī tas, ka telefonu tikmēr nevar aiztikt. Lai telefona kamera būtu vēlamajā vietā, nācās aizņemties no dēla pāris «Lego» un uzbūvēt statīvu. Šis, protams, ir «zero waste» un DIY variants, internetā šim nolūkam var nopirkt «glaunākus» statīvus. Lai nu kā — tagad videozvanos esmu daudz skaistāks, gaišāks un labākā izšķirtspējā.»

Mārcis Miķelsons–Germs ir viens no digitālā dizaina, konsultāciju un izstrādes uzņēmuma «Cube» dibinātājiem. «Cube» izstrādā mājaslapas, mobilās lietotnes, digitālos pakalpojumus un pieredzes jau 17 gadus, un ir viens pieredzes bagātākajiem nozares uzņēmumiem Latvijā.

 

Ziemas pieteikšanās Latvijas Dizaina gada balvai 2024 turpinās līdz 15. februārim. Plašāk par darbu iesniegšanu — šeit.