Notiks dizaina jaunumu pasākums «Dizaina ziema»

Ziņas
Fold
2. februāris, 2024
Publicitātes attēls

Dizaina kopiena otrdien, 6. februārī, plkst. 16.30 aicināta piedalīties Latvijas Dizaina gada balvas 2024 dizaina jaunumu pasākumā «Dizaina ziema», kas notiks Rīgas zaļākajā biroju kompleksā «Verde». Ar īsām prezentācijām uzstāsies trīs atšķirīgu radošo jomu — arhitektūras, pasākumu un spēļu industrijas — profesionāļi, kuri stāstīs par cilvēkcentrētiem un iesaistošiem risinājumiem, kas radīti, lietojot dažādas dizaina disciplīnas. Pasākuma apmeklētājiem būs arī iespēja doties ekskursijā pa «Verde» birojiem.

Ziņas Fold 2. februāris, 2024

Latvijas Dizaina gada balvas pasākumā «Dizaina ziema» neformālā gaisotnē pulcēsies dizaina kopiena, lai dalītos ar nozares jaunumiem, apspriestu aktualitātes un veidotu jaunas sadarbības. Pasākums tiks atklāts ar ekskursiju «Verde» pirmajā jeb A ēkā, ko vadīs biroju kompleksa komercdirektore Iveta Lāce kopā ar ēkas arhitektiem — Jāni Zvejnieku no arhitektūras biroja «Arhis arhitekti» un Reini Prēdeli no arhitektūras studijas «Around». Pirmā prezentācija būs turpinājums ekskursijai — Jānis Zvejnieks un Reinis Prēdelis stāstīs par mūsdienīgas biroju ēkas veidolu starp Rīgas vēsturisko centru un jaunai attīstībai atvēlēto pilsētas daļu, apzaļumotas publiskās ārtelpas plānošanu, kā arī energoefektīvu un ilgtspējīgu risinājumu izmantošanu objekta realizācijā. «Verde» veidola, ārtelpas un interjera plānošana un dizains, akcentējot «zaļā» klātbūtni, ir bijis viens no galvenajiem vadmotīviem objekta projektēšanā.

 

​​Pasākuma turpinājumā Gundega Skudriņa stāstīs par radošās aģentūras «Skudras Metropole» rokrakstu, kas apvieno dažādu nozaru sinerģiju, inovatīvu pieeju un uzmanību pret detaļām. Aģentūras rīkotie pasākumi apmeklētājiem ļauj izbaudīt daudzveidīgas sensorās pieredzes, kas novērtētas gan Latvijā, gan ārvalstīs. «Dizaina ziemas» pasākumā Gundega stāstīs par pagājušā gada spilgtākajiem «Skudras Metropoles» rīkotajiem notikumiem: starptautisko labdarības projektu «Ukraina. Brīvības rezidence», ko Latvijas Dizaina gada balvas 2024 atlases žūrija izvirzījusi dalībai konkursa otrajā kārtā, Vīnē realizēto «BOSS rudens/ziemas 2023 mūzikas rezidenci» un starptautiskas godalgas saņēmušo projektu «Dabas galerija».

Trešais runātājs būs Aivars Neihēfers no «HyperVR Games» — virtuālās realitātes spēļu izstrādes studijas, kas rada interaktīvas fizikas darbības spēles augošajam VR spēļu tirgum, kā vērtība sasniedz vairākus miljardus dolāru. Viņš stāstīs par spēļu dizainēšanas procesu un studijas veidotajiem darbiem. Viņu izstrādātā spēle «Shave&Stuff» — virtuālās realitātes frizētava, kurā spēlētājs var iejusties friziera un tetovētāja lomā un apkalpot klientus, liekot lietā savu iztēli un pieejamos rīkus – pagājušajā gadā guva popularitāti un atzinību ārzemēs. Pirms mēneša iznākusi jauna «HyperVR Games» spēle «Pets & Stuff», kas spēlētājam ļauj iejusties mājdzīvnieku kopēja lomā veterinārajā klīnikā un palīdzēt mazajiem draugiem ar dažāda veida ārstēšanu.

Programma

16.30–17.15

Ekskursija biroju kompleksā «Verde» ar tā komercdirektori Ivetu Lāci
un ēkas arhitektiem Jāni Zvejnieku (ARHIS) un Reini Prēdeli («Around»)

17.30–19.15

Dizaina jaunumu prezentācijas:

  • Jānis Zvejnieks («Arhis arhitekti») un Reinis Prēdelis («Around») par «Verde» ēkas un iekštelpu dizainu;
  • Gundega Skudriņa («Skudras Metropole») par pieredzējuma dizainu kultūras pasākumos un starptautisko atzinību;
  • Aivars Neihēfers («HyperVR Games») par spēļu dizainēšanu un spēli «Pets & Stuff».

19.15–20.00

Sarunas neformālā gaisotnē

 

«Dizaina ziema» notiks, otrdien, 6. februārī, plkst. 16.30 biroju kompleksā «Verde» Roberta Hirša ielā 1, Rīgā. Uz pasākumu aicināts ikviens interesents. Iepriekšēja reģistrācija ir obligāta. Vietu skaits ierobežots. Ieeja pasākumā ir bez maksas. Reģistrācijas saite — šeit.

Pasākumu organizē Latvijas Dizaina centrs sadarbībā ar radošo industriju komunikācijas platformu FOLD un biroju kompleksu «Verde». Pasākumu līdzfinansē Kultūras ministrija.

 

Latvijas Dizaina gada balva ir augstākais apbalvojums dizaina jomā Latvijā, ko pasniedz ar mērķi apzināt, izvērtēt un popularizēt Latvijas dizaineru sasniegumus, kā arī veicināt Latvijā radīta dizaina izmantošanu un dizaina nozares attīstību. Darbu iesniegšana Latvijas Dizaina gada balvai 2024 ir atvērta līdz 2024. gada 15. februārim. Vairāk informācijas par balvu — konkursa mājsalapā.

 

Latvijas Dizaina centrs ir Eiropas Dizaina asociāciju apvienības (BEDA) biedrs un Eiropas Komisijas stratēģiskās iniciatīvas «Jaunais Eiropas Bauhaus» oficiālais partneris. Latvijas Dizaina centrs piedalās nacionālās dizaina politikas veidošanā, pētniecībā un izglītošanā, iniciējot sadarbību un stratēģiskas partnerības ar citām dizaina organizācijām, dizaineriem, uzņēmumiem un dizaina lietotājiem. Ar Kultūras ministrijas atbalstu Latvijas Dizaina centrs uztur radošo industriju komunikācijas platformu FOLD.

Viedokļi

[gs-fb-comments]