Foto no ISSP Jauniešu skolas nodarbībām — Līva Veigura

Pavasara skolēnu brīvlaikā, no 11. līdz 15. martam, ISSP Jauniešu skola aicina pusaudžus vecumā no 11 līdz 15 gadiem apgūt 3D objektu veidošanu un analogās un digitālās fotogrāfijas tehnikas dienas nometnē «Objekts ar vēstījumu: Fotogrāfija un skulptūra». Nodarbības vadīs mākslinieces Līva Veigura, Adelīna Kalniņa un Eva Vēvere.

Ziņas Fold 16. februāris, 2024

Nometne «Objekts ar vēstījumu: Fotogrāfija un skulptūra» ir radošs un izglītojošs piedzīvojums jaunajiem fotogrāfijas interesentiem. Tā piedāvās interaktīvas un izglītojošas aktivitātes, kas raisa interesi par laikmetīgo fotogrāfiju un mākslu, attīsta radošumu, kritiskās analīzes spēju un izteiksmes brīvību. Šīs nometnes fokusā būs skulpturālu objektu veidošana un attēla radīšanas daudzveidīgās iespējas. Nedēļās laikā jaunieši gan fotografēs digitāli, gan izmēģinās tādas analogās tehnikas kā cianotipija un fotogramma. Strādājot ar dažādiem materiāliem — papīru, mālu, plastiku, stieplēm, audumu, līmi —, jaunieši mācīsies veidot objektus, ieliekot tajos savu vēstījumu. Nedēļas noslēgumā dalībnieki būs radījuši katrs savu trīsdimensionālu fotogrāfisku darbu, kas tiks prezentēts nometnes noslēguma izstādē.

 

Dienas nometne «Objekts ar vēstījumu: Fotogrāfija un skulptūra» notiek no 11. līdz 15. martam katru dienu no plkst. 10.00 līdz plkst. 16.00 ISSP telpā Berga Bazārā, Rīgā. Dalībai nepieciešama digitālā fotokamera vai telefons ar kameru. Ja fotokameru nav iespējams nodrošināt, uz nometnes laiku to var aizņemties no ISSP Skolas. Dalībniekiem iepriekšēja pieredze fotogrāfijā nav nepieciešama. Nometni vadīs pieredzējušās ISSP Skolas pasniedzējas un mākslinieces Adelīna Kalniņa un Līva Veigura, kā arī māksliniece Eva Vēvere.

 

Vairāk informācijas un pieteikuma anketa — ISSP Skolas mājaslapā.

 

ISSP Jauniešu skola ir neformālās izglītības platforma, kas piedāvā jauniešiem radoši iepazīt fotogrāfiju un tās plašos izmantošanas veidus, kā arī apgūt attēlu veidošanas pamatprasmes. Regulārās nodarbības notiek no oktobra līdz jūnijam vienu reizi nedēļā divās vecuma grupās: 11–14 gadi un 15–18 gadi.