Ilustrācija — FOLD

Gatavojoties Latvijā pirmā aprites ekonomikas centra atvēršanai, Rīgas enerģētikas aģentūra (REA) aicina Latvijas augstskolu studentus un profesionālo skolu audzēkņus līdz 30. aprīlim iesniegt priekšlikumus mūsdienīgiem, ergonomiskiem un funkcionāliem interjera dizaina elementiem, kas atbilst apritīguma principiem. Labāko darbu autoriem tiks piešķirtas ne tikai vērtīgas balvas, bet arī tiks dota iespēja savas idejas īstenot dzīvē. Studentu grupu reģistrēšanās ir atvērta līdz 7. aprīlim.

Ziņas Fold 28. marts, 2024

Rudenī Rīgas enerģētikas aģentūra sadarbībā ar partneriem atvērs Latvijā pirmo aprites ekonomikas centru jeb pilsētas resursu centru. Tas iecerēts kā multifunkcionāla vieta, kur varēs salabot, uzlabot un pārveidot mēbeles, radīt kaut ko jaunu, celt materiālu un lietu vērtību, mācīties, izzināt, eksperimentēt un sadarboties ar citiem. Centrā būs pašapkalpošanās kokapstrādes darbnīca, kurā meistara uzraudzībā ikvienam būs iespēja praktiski darboties ar savu projektu. Savukārt kopienas telpā atradīsies dažādas ar aprites ekonomiku un vides tēmu saistītas ekspozīcijas, kā arī notiks pasākumi — meistarklases, semināri un nodarbības.

 

REA projektu vadītāja Ieva Kalniņa skaidro: «Mēs vēlamies, lai Rīgas pilsētas aprites ekonomikas centrs nes apritīguma vēstījumu vēl pirms kāds tā darbinieks ir sācis stāstīt par to. Tas nozīmē, ka telpu iekārtojumam jābūt radoši un interesanti veidotam, demonstrējot aprites ekonomikas risinājumus. Ceram, ka iesniegtie darbi būs gan mūsdienīgi, gan arī praktiski īstenojami.»

 

Studenti un profesionālo skolu audzēkņi aicināti veidot starpdisciplināras komandas, ko reģistrēt dalībai konkursā iespējams līdz 7. aprīlim. Pēc tam dalībniekiem līdz 30. aprīlim jāizveido priekšlikums un vizualizācijas funkcionāliem interjera elementiem, kas atbilstu centra misijai un apritīguma principiem. Labākie darbi septembrī un oktobrī tiks īstenoti, iesaistot priekšlikuma autorus, savukārt pēc centra atvēršanas novembrī konkursā iesniegtos darbus varēs aplūkot izstādē.

 

Plašāka informācija par konkursu un tā norisi — REA mājaslapā.

 

Rīgas aprites ekonomikas centrs tiek veidots starptautiskā projekta «Centri resursu atkārtotai izmantošanai un pārstrādei pilsētvidē» (CURE+) ietvaros.