Foto — Valters Kārklis

Ilgtspējīgas modes kopiena «Bourzma» izziņo festivāla «Bourzma Boutique 2024» norisi un aicina radošos talantus — modes dizainerus, fotogrāfus, video satura veidotājus, grafikas dizainerus un mūziķus — kļūt par daļu no kopienas un festivāla, kas 12. un 13. jūlijā norisināsies VEF Kvartālā. Kopienas mērķis ir ir attīstīt ilgtspējīgu modes kultūru, iepazīstināt sabiedrību ar vietējiem dizaineriem, kuri darbojas šajā sfērā, kā arī veicināt radošumu un izteiksmes brīvību.

Ziņas Fold 6. marts, 2024

«Bourzma Boutique 2024» gaidāmas gan modes skate un dizaineru tirdziņš, gan dažādas meistarklases un muzikālie priekšnesumi. Lai paplašinātu savu kopienu un sniegtu iespēju jaunajiem talantiem atklāt savu veikumu plašākai sabiedrībai, «Bourzma» aicina atsaukties dažādu radošo nozaru pārstāvjus:

  • modes dizainerus, kuri savā darbā kultivē ilgtspējīgas modes iekļaušanu ikdienas paradumos, var pieteikt savu zīmolu modes skatei un vietai tirdziņā 13. jūlijā, kā arī radošās darbnīcas vadīšanai, lai kopīgi ar apmeklētājiem strādātu pie ilgtspējīgu apģērbu veidošanas;
  • fotogrāfus un video satura veidotājus, kuri vēlas iesaistīties festivāla iemūžināšanā;
  • grafikas dizainerus, kuri gribētu sadarboties ar jaunajiem modes dizaineriem, kā arī veidot festivāla materiālus;
  • grafiti māksliniekus, kuri gatavi piedalīties sacensībās;
  • tetovētājus, kuri vēlas iesaistīties meistarklasēs;
  • mūziķus, kuri vēlas uzstāties festivālā;
  • daudzpusīgus talantus, kuri grib iesaistīties mākslas instalāciju veidošanā;
  • brīvprātīgos, kas gatavi iesaistīties festivāla rīkošanā.

Pieteikties dalībai «Bourzma Boutique 2024» iespējams, sazinoties ar «Bourzma» sociālajos tīklos Instagram un Facebook vai rakstot uz e–pastu info@bourzma.com. Pieteikšanās atvērta līdz jūnija sākumam, tomēr komanda aicina interesentus pieteikties pēc iespējas ātrāk, lai laicīgi sagatavotos festivālam.

 

Lai uzzinātu vairāk par «Bourzma Boutique 2024» un citām «Bourzma» noresēm, interesenti aicināti pievienoties pasākumam 7. martā plkst. 19.00 kultūrvietā «MDarbnīca». Tajā «Bourzma» komanda prezentēs «Bourzma Boutique 2024» projekta mērķus un plānus, kā arī sīkāk pastāstīs par radošo jauniešu iesaistes iespējām un citiem gaidāmajiem notikumiem.