Animation by Katrīna Sadovņikova

1. martā plkst. 18.00 «Galerijā Centrs» tiks atklāts arhitektūras paviljons «T/C Latvija. Lielveikals kā nākotnes laboratorija». Izstādi Venēcijas arhitektūras biennālē apmeklēja gandrīz 300 000 skatītāju, un tā bija viena no apspriestākajām nacionālajām ekspozīcijām. Viens no paviljona autoriem ir Ernests Cerbulis — arhitektu biroja «Dei Arh» vadītājs un ekstrēmās slēpošanas apvienības «Skilluminati» dalībnieks —, kurš iesaka ikdienā iekļaut alternatīvus sporta veidus.

Forša fīča Fold 1. marts, 2024

«Mana foršā fiziskā fīča, kā samazināt un izbalansēt sēdošo darbu — biežāk aizvietot automašīnu ar velosipēdu vai pastaigu. Vai vēl labāk — atrast savu alternatīvo ikdienas sporta veidu, ko praktizēt pilsētvidē. Kopš aktīvās atpūtas parku izveides sporta aktivitātes ir kļuvušas pieejamākas un daudzveidīgākas. Iesaku izmēģināt izbraukt ar skrituļslidām pa kādu no daudzajām asfalta velo trasēm vai iztestēt Centra sporta kvartālu. Nav jābūt profesionālim, lai nodarbotos ar alternatīviem sporta veidiem. Kad ir sniegs, aktuāli ir arī ziemas sporta veidi, kas palīdz tumšajos gada mēnešos uzturēt priecīgāku prātu. Slēpot un taisīt trikus var arī pilsētā — tas nav nelegāli!»

Arhitektūras ideju lielveikals, pie kura Ernests Cerbulis strādājis kopā ar Intu Meņģeli, Tomu Kamparu un Karolu Rubeni, Latvijā būs izstādīts pirmo reizi un apmeklētājiem būs apskatāms īstā lielveikalā — «Galerijā Centrs» — līdz 14. aprīlim «Galerijā Centrs». «T/C Latvija» ir veidots kā atsauce uz lielveikalu — starptautiski atpazīstamu telpu, kurā lietotājs ir aicināts iepazīties ar veikala piedāvājumu un izdarīt izvēli.

 

Ernests ir arī viens no urbānās un ekstrēmās slēpošanas apvienības «Skillluminati» dibinātājiem un veidojis filmas «Oda» un «Sklmnti», kas nupat atzīmēja 10 gadu jubileju ar atkārtotu un uzlabotu filmas izlaišanu. Šī bezpeļņas organizācija popularizē frīstaila slēpošanu Latvijā, organizē treniņskolas un sacensības, kā arī veido filmas par slēpošanu pilsētvidē.