Foto — Kārlis Volkovskis

Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas (LMMDV) izstāžu zālē līdz 28. martam skatāma mākslas un dizaina izglītības nodaļu audzēkņu darbu izstāde «Aisberga redzamā daļa». Savukārt līdz 14. martam turpinās LMMDV atvērto durvju dienas.

Ziņas Fold 13. marts, 2024

Izstādē «Aisberga redzamā daļa» ir apskatāmi darbi no visām mākslas un dizaina izglītības nodaļām: Apģērbu dizains, Modes aksesuāru dizains (ādas, metāla, tekstila dizaina novirziens), Produktu dizains (metāla, koka, keramikas, tekstila dizaina novirziens), Grafikas dizains, Audiovizuālās komunikācijas dizains, Vizuālā māksla (foto, video, mākslas novirziens), Interjera dizains, Arhitektūra un Vizuālā tēla stilists.

 

«Izstādes koncepts ir veidots kā metafora par mūzikas, mākslas un dizaina studentiem, kuri iegulda cītīgu darbu un pūles, lai attīstītu savas prasmes un radošo potenciālu četru gadu garumā. Neredzamā daļa ir tas, kas notiek aiz skatuves vai molberta, tas, ko mēs ne vienmēr apzināmies — kā tiek lieti sviedri, uzlabotas un noslīpētas prasmes instrumenta spēlē vai mākslas un dizaina tehnikas meistarībā. Redzamajā mēs atklājam tikai mazu daļu no visa, kas izveidots četru gadu garajās studijās, un jāatceras, ka tas ir tikai mazs logs uz studenta radošo ceļu un personiskas izaugsmes rezultātu, lai rastos mūzikas un mākslas brīnumi,» ar izstādes ideju iepazīstina LMMDV direktore Inga Auziņa.

Laika posmā no 12. marta līdz 14. martam skola organizē atvērto durvju dienu, lai interesenti klātienē varētu iepazīties ar mūzikas, mākslas un dizaina nodaļām, doties ekskursijās pa skolas mācību telpām, satikties ar pedagogiem un noskaidrot sev interesējošus jautājumus par mācību procesu. Praktiskās un teorētiskās zināšanas, kā arī augstas sadarbības un individuālā darba spējas padara LMMDV absolventus par pieprasītiem profesionāļiem darba tirgū, sniedzot plašas tālākās izglītības iespējas gan Latvijas, gan ārvalstu augstskolās. LMMDV ir skola, kas neierobežo, bet dod zināšanu pamatu, prasmes un iemaņas personīgajai un profesionālajai izaugsmei, kā arī iespēju studēt Eiropas augstskolās.

 

Plašāk par mācību iespējām LMMDV — skolas mājaslapā.