Attēls — «Creative Business Network»

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Radošo industriju pārstāvniecība līdz 14. martam aicina uzņēmējus no dažādām ar radošo darbību saistītām nozarēm pieteikties starptautiskā biznesa ideju konkursa «Creative Business Cup 2024» nacionālajai atlasei Latvijā. Konkursa uzvarētājs iegūs iespēju piedalīties «Creative Business Cup Global» Kopenhāgenā, kas norisināsies 3. jūnijā.

Ziņas Fold 4. marts, 2024

«Latvijas radošie uzņēmēji ir sevi pierādījuši kā nopietnus konkurentus starptautiskajā finālā. Līdz šim konkurss Latvijas pārstāvjiem ir bijis veiksmīgs vairākas reizes. Ir iegūtas trīs otrās vietas, 2014. gadā to ieguva «Gigi Bloks», 2018. gadā — «Gamechanger Audio» un 2023. gadā — «Storm Adventures», savukārt 2021. gadā «Scent Camera» ieguva trešo vietu, tāpēc mēs ticam, ka Latvijas radošie un inovatīvie uzņēmumi ir uzvaras un medaļu cienīgi,» ilggadējo konkursa pieredzi komentē LIAA Radošo industriju pārstāvniecības vadītāja Karine Kalniņa.

 

Lai pieteiktos «Creative Business Cup 2024», angļu valodā jāaizpilda pieteikums konkursa vietnē «F6S» platformā. Pēc saņemto pieteikumu izskatīšanas astoņi pretendenti tiks izvirzīti nacionālajam finālam, kas notiks 22. martā. Nacionālajā atlasē sniegumu vērtēs starptautiska radošo nozaru ekspertu žūrija. Nacionālās atlases uzvarētājs iegūs 5000 eiro naudas balvu dalības segšanai «Creative Business Cup Global» Kopenhāgenā, kā arī citu izvēlēto aktivitāšu izdevumu segšanai. Starptautiskā konkursa fināla norises laikā uzvarētājam būs iespēja piedalīties arī «Creative Business Academy» apmācībās un dalībnieku izstādē, ko apmeklē ievērojams skaits starptautisku investoru un mentoru.

 

2023. gadā Latviju globālajā finālā pārstāvēja viesuļvētras simulatora izgudrotāji un ražotāji — uzņēmums «Beat the Storm», kas konkursā ieguva godpilno otro vietu. «Pirmkārt, «Creative Business Cup» ir lieliska iespēja prezentēt savu ideju un saņemt tūlītēju atgriezenisko saiti no kompetentas un starptautiskas žūrijas. Ekspertu ieteikumi bija noderīgi un palīdzēja sagatavoties, lai godpilni pārstāvētu Latviju starptautiskā līmenī. Otrkārt, ja tiksi tālāk uz lielo pasākumu Dānijā, tad noteikti palielināsi savu tīklu ar vērtīgiem kontaktiem un dzirdēsi pasaules grandu prezentācijas. Arī investori tur būs un aktīvi darbosies. Un visbeidzot — dzirdēt citu trakās idejas un būt uzņēmēju sabiedrībā vienmēr ir iedvesmojoši,» pieredzē dalās uzņēmuma «Beat the Storm» dibinātājs Ingus Augstkalns.

 

«Creative Business Cup» ir globāla iniciatīva, kuras misija ir uzņēmējdarbības un inovāciju stiprināšana. To organizē Dānijas organizācija «Creative Business Network». Ikgadējā konkursa mērķis ir atbalstīt radošas idejas un veicināt inovāciju attīstību, palīdzot uzņēmumiem no dažādām pasaules valstīm satikties ar potenciālajiem sadarbības partneriem, kā arī sasniegt globālo tirgu. Konkursa nacionālā atlase notiek 60 valstīs.

 

Latvijā «Creative Business Cup» notiek jau vienpadsmito gadu, un to organizē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Radošo industriju pārstāvniecība. Iepriekš konkursā Latviju pārstāvējuši «Vividly», «Connection Codes», «Anatomy Next», «Gigi Bloks», «Gamechanger Audio», «Babbit and Friends», «WinGo Deposit», «Scent Camera» un «Stapes!».

 

Plašāka informācija par pieteikšanos — reģistrācijas vietnē «F6S».