Publicitātes foto

Koka mēbeļu un komponenšu ražotāja «Wooden Deals» taburete «Valter» saņēmusi «German Design Award» jeb Vācijas Dizaina balvu mēbeļu dizaina kategorijā, demonstrējot vienkāršu pieeju ilgtspējīgam dizainam. Lakoniskā dizaina sēdmēbele izgatavota pilnībā no masīvkoka, bez metāla stiprinājumiem — taburetes kājas un virsma tiek saskrūvētas kopā, izmantojot stipras koka vītnes.

Ziņas Fold 5. marts, 2024

«Saņemtā balva ir ļoti augsts mūsu darba novērtējums un apliecinājums tam, ka Latvijā var tapt globāli un konkurētspējīgi produkti. Neparastā, bet tajā pašā laikā, vienkāršā taburetes savienojuma metode — koka vītne — ir šī produkta esence,» norāda «Valter» dizaina autors un zīmola «Wooden Deals» izveidotājs Andris Vītiņš.

Vienkāršais stiprinājuma veids ļauj tabureti ērti uzglabāt izjauktā veidā, kas īpaši būtiski mazos mājokļos, turklāt iespēja mēbeli piegādāt kompaktā iepakojumā ļauj taupīt resursus — tas ne vien izmaksā lētāk, bet ir dabai draudzīgāk. Lakoniskais «Valter» veidols priekšplānā liek koka daudzveidīgās tekstūras; taburete pieejamas trīs dažādās versijās — no ozola, riekstkoka un sarkankoka. «Valter» izgatavota tikai no dabai draudzīgiem un sertificētiem materiāliem, tajā skaitā arī taburetes iepakojums.  Mēbele veidota izturīga, stabila un ilgmūžīga, tomēr, kad tās dzīves cikls noslēgsies, tabureti būs viegli pārstrādāt, jo tai izmantots tikai viens materiāls.

 

Andris atklāj, ka taburete ir pirmais solis «Valter» kolekcijas attīstībā, un šobrīd turpinās aktīvs darbs arī pie sola un galda izstrādes, izmantojot tos pašus stiprinājuma principus kā taburetei.

 

«Wooden Deals» zīmols radīts pirms trim gadiem, bet uzņēmuma vadītājam kokapstrādes jomā ir vairāk nekā 20 gadu pieredze. No individuālu projektu izgatavošanas «Wooden Deals» izaudzis līdz ražotnei, un uzņēmums rada mēbeles klientiem gan Latvijā, gan ārvalstīs. Vairāk par uzņēmumu — «Wooden Deals» mājaslapā.