Animācija — Katrīna Sadovņikova

Modes dizainere Baiba Ripa rada pārlaicīgus un ilgtspējīgus adījumus — no lakoniskiem uniseksa apģērbiem ikdienai līdz neparastiem un ekspresīviem tērpiem, kas visi iemieso arhitektoniskas kvalitātes. Līdztekus darbam modē Baibai ir pieredze arī interjera dizainā, un šogad viņa ir viena no Latvijas Dizaina gada balvas 2024 atlases žūrijas locekļiem. Rubrikā «Forša fīča» Baiba stāsta par savu kompanjonu radošajā procesā.

Forša fīča Fold 26. aprīlis, 2024

«Manā radošajā procesā milzīga nozīme ir skaņai un mūzikai. Kad ar darbu netieku uz priekšu, pietiek tikai atrast atbilstošu mūziku vai skaņu, un sāku uz darāmo skatīties pilnīgi citādāk. Ilgi meklēju skaņas avotu, kas papildinātu manu ikdienu, un, viesojoties pie draudzenes Berlīnē, no pirmās skaņas iemīlējos vācu ražotāja «Teufel» atskaņotājā «Radio 3Sixty». Tā kā es klausos dažādus žanrus, dažādu tautu mūziku un nepieradinātas, jaunas skaņas, man svarīgi viegli atrast to, kas paspilgtinātu konkrētā brīža noskaņojumu. «Radio 3Sixty» ir perfekti izstrādāts un piedāvā ne vien labu skaņas kvalitāti, bet arī absolūtu brīvību — tajā var klausīties jebkuru radio staciju, «Spotify» vai mūziku no sava USB arhīva.»

Baibas Ripas zīmola centrā ir ilgtspēja tās plašākajā nozīmē. Adījumu minimālais, bet oriģinālais dizains un augstā kvalitāte priecē to nēsātāju gadiem ilgi, turklāt apģērbi radīti no dabai draudzīgiem, ētiski iegūtiem materiāliem, un tos izgatavojuši prasmīgi vietējie amatnieki, kas par darbu saņem godīgu atalgojumu. Vairāk par Baibas Ripas apģērbiem — zīmola mājaslapā.